Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі вимагали відставки міністра юстиції.


Петро Каландирець

Одеса, 21 липня 2005 року – В Одесі, біля приміщення Одеського обласного управління юстиції проведена акція під гаслом “Зварича у відставку!”. Її ініціатором стала Одеська обласна організація партії “Наша Україна”.

Активісти стояли з партійними прапорами, та гаслами: “Зварича у відставку!”, “Пан, Зварич почитайте закони!” і протестували проти, на їхню думку, незаконних заяв міністра юстиції Романа Зварича про те, що він позбавляє партію “Наша Україна” її назви, та повертає їй стару “Реформи і порядок”.

За словами голови Одеської обласної організації партії „Наша Україна” Володимира Курінного, який нині перебуває з візитом у Польщі, „непрофесійні заяви та дій, що супроводжують діяльність міністра юстиції, та упереджені дії пана Зварича щодо реєстрації партії “Пора”, викликають занепокоєння у активістів партії, прихильників Президента Віктора Ющенка. Серед керівництва блоку “Наша Україна” та Блоку Юлії Тимошенко є достатньо фахових юристів, що можуть обійняти цю посаду та відповідати її моральним якостям”.

Лідер організації „Одеса Так” та Приморської районної партійної організації Ірина Яроцька повідомила кореспонденту Радіо „Свобода”, що партійні активісти будуть відстоювати право на назву „Наша Україна”.

А член Політради обласної партійної організації Вадим Поліщук заявив, що до Києва вже надіслана пропозиція перенести такі акції протесту до столиці Вадим Поліщук: „У Києві вони матимуть значно вагоміший вплив і швидше за все призведе до бажаного результату. На нашу думку Міністр юстиції України повністю скомпрометував себе власними діями”.

Учасники пікету в Одесі вимагали негайної відставки пана Зварича, припинення „переслідування партії „Наша Україна” та спроб тиску на її керівництво”.
XS
SM
MD
LG