Доступність посилання

ТОП новини

Проти Ільмі Умерова проросійські сили розпочали кампанію з дискредитації.


Володимир Притула

Симферополь, 25 липня 2005 - У Криму проти нового глави Бахчисарайської районної держадміністрації, одного з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова проросійські сили автономії розпочали кампанію з дискредитації. Так вважають прихильники Ільмі Умерова, а супротивники сьогодні провели у Симферополі прес-конференцію, де звинуватили нового главу адміністрації у “політичних чистках”.

Лише кілька років тому місцева влада дозволила проводити намази у Головній мечеті Ханського палацу – одного із символів колишньої столиці Кримського ханства.

Століттями Бахчисарай був своєрідним осердям державності, культури та історії кримськотатарського народу. І лише 7 липня нинішнього року цей чи не найбільш кримськотатарський район в Криму очолив етнічний кримський татарин – Ільмі Умеров. Він є одним із лідерів Меджлісу та активістом Помаранчевої революції.

Його приходу на посаду глави Бахчисарайської районної держадміністрації очікували давно, і він став чи не єдиним публічним і послідовним політиком з “помаранчевого” політичного табору, який отримав владу у кримському регіоні. Водночас там у нього виникло чимало опонентів.

У понеділок на прес-конференції у Симферополі начальник відділу культури Бахчисарайської районної держадміністрації Ірина Черлецька заявила, що новий глава району Ільмі Умеров проводить кадрові “чистки” серед місцевих чиновників. Вона поскаржилася, що їй запропонували піти у відставку, мотивуючи тим, що Ільмі Умеров формує нову команду.

Ірина Чернецька

Я розумію, що коли людей звільняють за щось – за погану роботу - то це так. Але коли людей звільнюють, щоб просто зробити свою команду – я цього зовсім не сприймаю! Я бачу, що тут просто йде кадрова чистка.

Володимир Притула

Ще один учасник цієї прес-конференції, голова районної організації партії “Союз”, депутат Бахчисарайської міськаради Вадим Марченко вважає, що такими “чистками” Ільмі Умеров провокує міжетнічні конфлікти.

Вадим Марченко

Цей міжнаціональний мир, який встановився у нас в Бахчисарайському районі, він справді дуже крихкий. А ці дії глави райдержадміністрації спрямовані саме на порушення цього миру.

Володимир Притула

Ільмі Умеров не відмовляється від того, що має претензії до Ірини Черлецької і хоче її звільнити, але на цю тему з нею ще не говорив.

Ільмі Умеров

У мене позиція така, що звільняти будь-кого просто через те, що йде зміна влади – це невірно. Але, що стосується Черлецької, то я вважаю, що вона не справляється зі своїми функціональними обов’язками.

Наприклад, два роки тому допустила гострий конфлікт у музичній школі, зовсім на голому місці. І тепер туди вже притягнули і міжнаціональні питання, і політику. А ця прес-конференція, я вважаю, не що інше, як черговий чи звичайний піар-хід партії “Союз”.

Володимир Притула

Заступник Ільмі Умерова з міжнаціональних питань Айдер Халілов теж пов’язує активність “союзівців” з фактичним початком передвиборчої кампанії. Але він нагадує, що й інші проросійські сили намагаються дискредитувати нового районного главу.

Зокрема, на початку місяця мітинги і пікети проти Ільмі Умерова проводили Російська громада і Російський блок Криму. А депутат Верховної Ради автономії Галина Гржибовська, яка представляє проросійське крило парламенту автономії, навіть заявляла, що Ільмі Умеров на новій посаді перетворить Бахчисарайський район у кримськотатарський.

Айдер Халілов

Ми оцінюємо цей прецедент, цю прес-конференцію, яка була проведена деякими працівниками райдержадміністрації за участю у партії “Союз” як просто спробу дискредитувати одного з активних безпосередніх прихильників пана Ющенка, як спробу організувати старт своєї передвиборної активності. Тому такі заяви – це просто політичні піар.
XS
SM
MD
LG