Доступність посилання

ТОП новини

Ярослав Попович – наступний після Армстронга? (інтерв’ю з кращим молодим гонщиком “Тур де Франс”).


Людмила Ваннек

Ярослав Попович
Прага, 25 липня 2005 - Велоспорт стає дедалі популярнішим серед українців. Чому? Бо йдеться про велогонку “Тур де Франс”. Змагання закінчилося у неділю і вже вкотре привернуло увагу до українського імені.

Запам’ятаймо й ми це ім’я – Ярослав Попович. Саме він став кращим молодим гонщиком у команді переможця цьогорічних гонок Ленса Армстронга.

І хто знає – можливо саме цей український спортсмен Ярослав Попович і продовжить серію перемог свого відомого славетного американського колеги, адже Армстронг свою кар’єру офіційно завершив.

Наскільки виснажливим фізично і нервово є велоспорт – зізнався той, хто досі лише перемагав - семиразовий чемпіон Ленс Армстронг. Після своєї останньої перемоги він оголосив, що з нього досить.

Ленс Амстронг

Я не буду їздити на велосипеді, буду багато їсти, плавати і плескатися у басейні разом з дітьми. І ні чим не перейматимусь. Адже в мене така нервова робота! І ця гонка страшенно нервова. Сподіваюсь, що протягом найближчих 50-ти років у моєму житті не буде ніяких стресів.

Людмила Ваннек

Так сказав той, хто у свої 33 роки не тільки перемагав суперників, а й переміг свого часу хворобу - рак легенів, а вже після того став найвидатнішим гонщиком свого покоління.

Своїм відходом з великого спорту Ленс Армстронг відкрив дорогу новому поколінню. І саме молодший колега Армтронга по команді “Discovery Channel” – українець Ярослав Попович здобув титул “Кращий молодий гонщик Тур де Франс”.

На Єлисейських полях Ярославові вручили і білу футболку, яка також має свій особливий сенс. Про це Ярослав Попович розповів спеціально радіо “Свобода”.

Ярослав Попович

Напис на футболці означає “молодий гонщик”. Це надія на майбутнє, можна сказати.

Людмила Ваннек

Коли я запитала 25-ти річного Ярослава про титул, йому перехопило дух.

Ярослав Попович

Титул мій - я закінчив найкращим молодим гонщиком на “Тур де Франсі”. Не дуже такий швидкий, але нормальний титул. Я буду чекати, буде дуже-дуже важко, але я думаю, що через років два-три можна буде показати хороший результат.

Людмила Ваннек

Цьогорічну гонку за загальним результатом Ярослав закінчив дванадцятим. Я запитала його про недавні візові проблеми (бо ж про це багато писали у міжнародній пресі).

Ярослав Попович

Довго розповідати. Я жив в Італії, мої документи були італійські, і команда була італійська кілька років тому. А зараз так як команда американська, для Америки мені зробили візу без проблем, а для Європи - нема.

Тому були трохи проблеми з візою для Європи, але зараз все вирішилося.

Людмила Ваннек

В Україні Ярослав буде аж у середині серпня, а наразі він повертається до Італії, де живе і тренується.

Я поцікавилася, чи має молодий український чемпіон нагоду зустрічатися із іншими відомими українськими спортсменами? Наприклад, з Андрієм Шевченком?

Ярослав Попович

Ні, не було такої нагоди зустрітися з Андрієм. На “Тур де Франсі”, на одному етапі - з Кличком, він там був глядачем, і нас познайомили. Мені було дуже приємно побачити його, так як він є дуже відомий боксер, було дуже приємно.

Людмила Ваннек

І ще я запитала Ярослава, чи він тепер, напевно, матиме багато запрошень до різних клубів після свого успіху у "Тур де Франс".

Ярослав Попович

Я думаю, що ні, тому що всі знають, що у мене три роки контракт з “Dіscovery Channel”. Я маю ще робочий контракт.

Людмила Ваннек

Ось такий у розмові Ярослав Попович, кращий молодий гонщик “Тур де Франс”, про якого, між іншим, шеф команди “Dіscovery Channel” – бельгієць Йоган Прюнель - ще на початку року сказав так: "Це унікальний гонщик. Багато провідних країн світу хотіли би бачити його у складі своїх команд. Я бачу в ньому величезні перспективи і перемоги. Якщо хочете, я вже зараз можу дати свій прогноз: Попович це – майбутній чемпіон “Тур де Франс”.

Як бачимо, прогнози шефа команди “Dіscovery Channel” починають збуватися.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG