Доступність посилання

ТОП новини

Україна розслідує можливу участь організованої злочинної групи в експорті газу з Туркменистану до Європи


Про це повідомляє британське видання "Financial Times", посилаючись на інтерв’ю голови Служби безпеки України Олександра Турчинова. Керівник СБУ повідомив, що його відомство розслідує, чи контролює опосередковано компанію "РосУкрЕнерго" Семен Могилевич. Цього російського громадянина українського походження розшукує американське Федеральне бюро розлідувань як одного з керівників організованної злочинності у колишньому СРСР.


Про це повідомляє британське видання "Financial Times", посилаючись на інтерв’ю голови Служби безпеки України Олександра Турчинова.

Керівник СБУ повідомив, що його відомство розслідує, чи контролює опосередковано компанію "РосУкрЕнерго" Семен Могилевич. Цього російського громадянина українського походження розшукує американське Федеральне бюро розлідувань як одного з керівників організованної злочинності у колишньому СРСР.

За повідомленням британської газети , компанію “РосУкрЕнерго” заснували минулого року для посереднцтва між російським “Газпромом” та “Нафтогазом України”, щоб здійснювати транзит туркменського газу в Україну. Половина акцій “РосУкрЕнерго” належить “Газпрому” , а інша половина –компанії, зареєстрованій в Австрії , власники котрої невідомі.

Представник "Газпрому" Денис Ігнатьєв заявив, що розслідування СБУ може бути частиною політики українських посадовців дискредитувати колишній режим.
XS
SM
MD
LG