Доступність посилання

ТОП новини

Минулої суботи у Дніпропетровську проведений обласний форум партії “Наша Україна”. У форумі взяли участь керівники місцевих організацій і члени партії з міст і районів області.


Геннадій Сахаров

Дніпропетровськ, 1 серпня 2005 - Форум проходив під гаслом “Дніпропетровщина – серце України”. Відкриваючи форум, голова обласної організації партії “Наша Україна” Олександ Жир зазначив що за період після помаранчевої революції у області накопичилася низка системних проблем, вирішення яких потребує консолідації усіх прогресивних сил реґіону. Він сказав, що очікування жителями області кардинальних змін не справдилося. Що кадрова політика нової обласної влади спирається головним чином на кадри старого режиму. Що у області поновився тиск силових структур на підприємців, у районах області тривають розправи над активістами національно-демократичних партій. Діяльність прокурора області Володимира Шуби Олександр Жир назвав злочинною. Олександр Жир звинуватив керівництво області у потуранні незаконним діям силовиків і заторкнув питання приватизації Криворіжсталі і Нікопольського ферросплавного заводу. Він сказав:

“Сьогодні ми бачимо боротьбу вже представників нової влади, нового оточення нашого президента за ці об''єкти. Наша пропозиція полягає в наступному. Я хотів би щоб її підтримали на сьогоднішньому форумі. Якщо, скажімо, Нікопольським ферросплавним заводом володіє одна людина, Віктор Пінчук, який завдяки тому чи цьому об’єкту сьогодні є міліардером, чому ми не можемо домогтися того щоб ті об’єкти були приватизовані трудовими колективами? Це прибуткові підприємства. Це підприємства, які можуть бути приватизовані і їх вартість виплачена колективом за три-п’ять років. І ми будемо мати замість одного міліардера, який збагатився лише за рахунок прибутку, тисячі заможних людей”.

Говорячи про дезінтеграцію політичних і економічних еліт області, Олександр Жир зазначив що у області відсутня потужна нова еліта, яка б діяла за новими принципами:

“Повинна бути розроблена нова реґіональна ідея, підпорядкована національній ідеї. Повинна зрости нава некланова реґіональна еліта. Формула цієї ідеї, ми переконані – “Дніпропетровщина – серце України”. Дніпропетровщина це географічний і історичний центр нашої держави, мотор української економіки. Ми заявляємо що Дніпропетровщина має стати базовим реґіоном для партії “Наша Україна”. На сьогоднішній день наша партія повинна стати тою силою навколо якої ми повинні об’єднати всі ті конструктивні політичні, економічні сили еліти, які здатні у області прийти до влади”.

У промові поставлена мета отримати на місцевих виборах більшість у обласній раді і Дніпропетровській міській раді у блоці з обласними організаціями партії “Батьківщина”, Народного Руху України, Української Народної партії. Ключовим питанням назване обрання міським головою Дніпропетровська кандидата від блоку “Наша Україна”.

Представники районів і міст області у своїх промовах підтримали Олександра Жира. Форумом ухвалена резолюція, яка за змістом є тезами до передвиборчої програми партії “Наша Україна” на місцевих виборах. Головними положеннями резолюції є приведення до керівництва областю кваліфікованих адміністративних і політичних менеджерів, відстоювання і лобіювання інтересів жителів області на загальнодержавному рівні, створення нової, не пов’язаної з корумпованими групами і кланами регіональної еліти.
XS
SM
MD
LG