Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко у "політико-еротичному проекті" депутата російської Думи.



Мар’яна Драч, Микола Закалюжний

11 серпня 2005 року - Український прем’єр і президент Грузії стануть прототипами нового еротичного фільму, який наступного тижня почнуть знімати в Росії. Інформацію про таке кіно ось уже кілька тижнів поспіль жваво обговорюють в Інтернеті, а тепер вона докотилася і до західних інформаційних агентств та серйозних російських газет. Чому саме тепер такий фільм з''являється в Росії і як до цього ставляться у Києві?

Співавтор сценарію та один зі спонсорів фільму - депутат Державної Думи від фракції Ліберально-демократичної партії Росії Олексій Митрофанов, відомий своїми епатажними кроками. Яка у нього мета? Ось як на це відповідає сам Олексій Митрофанов у розмові з радіо "Свобода": "Мета? Хіба у творчості є чітка мета? Творчість - це враження, відчуття, адже зараз є багато інфорамції, зокрема чутки про стосунки Тимошенко і Саакашвілі. Це було в газетах, це не я вигадав. І ця інформація, ці чутки, весь цей секс-скандал із прес-секретарем президента Грузії - все це навіяло певні ідеї, і зв''явився такий сценарій".

Хоча головні герої з''являться у фільмі просто під іменами Юля і Міша, ні в кого не має залишитися сумніву, про кого картина. Героїня - ділова українська леді з характерною косою, він - кавказець.

Московський продюсер Олександр Валов розповів журналістам, що герої фільму таємно зустрічатимуться у Москві, а кульмінацією буде еротична сцена у вертольоті над грузино-абхазьким кордоном. Сценарист і російський депутат Олексій Митрофанов до цього додає:

"У сценарії трохи політики, безперечно, бо мова йде про політику, а в іншому це буде картина калібру "Еммануелі", або "Головного інстинкту," або "9- з половиною тижнів." Гадаю, що це взагалі новий жанр, політико-еротичний фільм, навіть новий напрямок буде в кіно".

Як пише російська преса, роль головної героїні Юлі немов би гратиме скандально відома учасниця шоу Дім-2 Олена Беркова, яку ще називають новою російською порнозіркою. Команда фільму остаточної відповіді не дає. Олексій Митрофанов обіцяє дуже скоро оприлюднити імена акторів, а про можливу участь у фільмі 20-тирічної Беркової в ролі Юлі говорить:

"Я б сказав, що це на 80%. Зараз узгоджуються деталі".

Чи турбує російського політика реакція на його кіно в Україні та Грузії?

"Поки що ця реакція негативна. Хоча я не розумію, чому вона негативна. Люди ж не бачили нічого, а зразу реагують негативно Чому так? Спершу подивіться. А то як в радянські часи: критикуємо Голівуд, не бачивши жодного фільму".

Після півгодинного фільму з українськими і грузинськими героями Олексій Митрофанов готовий взятися за ще один політико-еротичний проект.

"Мене зажди цікавила фігура нинішнього Державного секретаря Сполучених Штатів Кондолізи Райс. Може, кудись туди почнемо рухатися. Подивимося".

Чи протестуватиме офіційний Київ проти порнографічної картини, прототипом якої стане керівник уряду України? Речник прем’єр-міністра Ю.Тимошенко в інтерв’ю радіо “Свобода” потуги кіномитців від політики та тих, хто за ними стоїть, назвав "дурнею, яку не варто якимось чином коментувати." А український політолог Вадим Карасьов сказав про можливі причини, чому для фільму обрали саме таких героїв:

"Ці дві персони є найбільш харизматичними на пострадянському просторі. І Ю.Тимошенко, і Саакашвілі були основними двигунами революцій і сьогодні багато у чому впливають на політику своїх країн, відповідно Грузії і України.

По-друге, і щодо Тимошенко, і щодо Саакашвілі є певного роду фобії, тому що це яскраві політики атакуючого плану, не завжди прогнозовані, а за непрогнозованість і за непередбачуваність того чи іншого політика російська еліта платить подвійну ставку.

Мета цього фільму – це вдарити по авторитету двох політиків, можливо, не стільки по Саакашвілі, скільки по Ю.Тимошенко".


Як вважає український політолог Вадим Карасьов, спонсором кінопроекту невипадково є Ліберально-демократична партія Росії, яку очолює Володимир Жириновський, оскільки саме у цього політика на язиці те, що у головах кремлівських керівників. Таким чином, як зазначає політолог, показано зневагу кремлівської еліти до представників грузинської та української еліт. Втім, основні наміри творців фільму не в тому, вважає Вадим Карасьов:

"Це не стільки проблема українських виборів, а скільки проблема російських виборів, тому що напередодні парламентських виборів в Росії у 2007-му році у Держдуму і напередодні виборів президента Росії у 2008-му році завдання російської еліти - не допустити російського майдану. Для того, щоб його не допустити, всі засоби тут будуть добрими. Щоб не було свого майдану, необхідно дискредитувати чужий майдан" .

Якою буде реакція українського прем''єра, невідомо, але до мультфільмів, прототипами персонажів яких виступає сама Юлія Тимошенко та її донька Євгенія, вона ставиться досить спокійно. Про це прем’єр говорила раніше цього тижня на прес-конференції в Києві:

"Ще не бачила, але ставлюся нормально. Скажу вам, а чому ж нормально? Тому що просто це є певний елемент нормального демократичного суспільства. Хочуть люди робити мультфільми? Нехай роблять. Хочуть питати про доходи? Нехай питають. Хочуть критикувати? Будь ласка. Наша справа на фоні цього всього давати результат. Ми також свою справу будемо робити. Кожен свою: журналісти свою, опозиція свою, а влада давати результат суспільству".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG