Доступність посилання

ТОП новини

Політична партія “Пора”, або так звана “Жовта пора” провела перший надзвичайний з‘їзд після отримання свідоцтва про реєстрацію.


Віктор Міняйло

Політична партія “Пора”, або так звана “Жовта пора” провела перший надзвичайний з‘їзд після отримання свідоцтва про реєстрацію.

Делегати з‘їзду ухвалили нову редакцію статуту партії, затвердили програму і обрали керівників.

Жовтих пористів прийшли привітати колишні польові командири Помаранчевої революції, а нині чиновники української влади: міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, президент Національної телекомпанії Тарас Стецьків і депутат з “Нашої України” Володимир Філенко.

Міністр Юрій Луценко привітав, як він висловився, “нову хвилю в болоті української політики”, депутат Володимир Філенко закликав “Пору” зробити те, що не вдалося попереднім політикам. А ось, що, серед іншого, сказав Тарас Стецьків.

Тарас Стецьків

Тут є три командири, які дістали прізвиська “польових командирів”, 4-го нема, Миколи Томенка. Але можете не сумніватися, що він також є присутній, але ми так жартома говоримо, що він знаходиться в пошуках сцени на осінньо-зимовий період.

Віктор Міняйло

А на осінньо-зимовий період запланована виборча кампанія до Верховної Ради України. І партія “Пора” вже оголосила, що братиме у ній участь. Говорить виконуючий обов‘язки голови політради Громадянської партії “Пора” Владислав Каськів.

Владислав Каськів

Ці вибори повинні народити нову хвилю чесних відповідальних політиків. Бо лише “Пора” і ніхто інший може дати шанс новим професіоналам, людям, які своїми мозолями, своєю головою чогось добилися в житті, шанс прийти в політику.

Це є відповідальність цієї політичної партії. Тому що більше, на жаль, немає жодної політичної сили. А законом передбачено, що лише політичні партії можуть це робити, яка приведе нових людей до влади.

Віктор Міняйло

Але не усі такі оптимісти, як лідер жовтої “Пори” Владислав Каськів.

Напередодні з‘їзду експерти консалтингового агентства “Марін Групп” розповсюдили повідомлення, де серед іншого, стверджують, що виборця бентежитимуть суперечки між “чорною” і “жовтою” гілками “Пори”.

За їх даними, жовта має намір брати участь у виборах, а чорна активно дискредитувати жовту. Аналітик агентства Павло Кругляковський зазначає, що не збільшують довіру до партії і чутки про технологічний характер цього проекту. Він вважає, що можна очікувати провал “Пори” на наступних виборах.

А ось, що думає міністр внутрішніх справ України, колишній активіст Соціалістичної партії України Юрій Луценко.

Юрій Луценко

Як громадянин вітаю свіжу хвилю, яка має оновити болото української політики, в якому засіли сьогодні істоти, і позивні один одному: кум, кум, кум...

Думаю, що “Пора” буде достатньо потужною, щоб з цього болота зробити свіже потужне річище, де все буде гаразд, де будуть щуки, щоб карась не діймав.

Віктор Міняйло

Тим часом делегати з‘їзду першого надзвичайного з‘їзду “Пори” затвердили програму та статут партії та вирушили на Майдан Незалежності, де ознайомили усіх охочих з ухваленими документами. А охочих було не надто багато.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG