Доступність посилання

ТОП новини

У кращого молодого гонщика Тур де Франс вкрали машину…


Галина Терещук


Львів, 22 серпня 2005 року - Ярослав Попович здобув цього року титул «Кращий молодий гонщик Тур де Франс» і йому вручили білу футболку. Відтепер його впізнають усьому світі, загалом Ярослав Попович у гонках зайняв 12 місце. Він став став кращим молодим гонщиком у команді переможця цьогорічних змагань Ленса Армстронга . Про це радіо "Свобода" повідомляло своїх слухачів. Ми говорили, що у серпні Ярослав прибуде в Україну, у свій рідний Дрогобич. Він справді зараз відпочиває на Львівщині і не один.

У своє рідне місто Дрогобич Ярослав Попович приїхав зі своєю дружиною-італійкою за походженням. Молода пара планує взяти шлюб лише в Україні наприкінці цього року або влітку наступного. 25річний спортсмен зізнався: “Стати на рушничок я більше боявся аніж усіх змагань. Я вже 13 років змагаюсь і немає таких проблем, такого мандражу, як напередодні весілля”.

Молоде подружжя винаймає помешкання у невеличкому італійському містечку Поджоакаяно, що 8 кілометрів від Флоренції. Щодня Ярослав інтенсивно тренується: у понеділок, який у спортсмена вихідний, він проїжджає на велосипеді 60 кілометрів, просто каже катається. У вівторок тренується більше 3годин, у четвер 4 з половиною, п’ятницю 3, суботу 2. А в неділю переважно бере участь у змаганнях. Загалом за рік велогонщик проїжджає 36 тисяч кілометрів. Від січня до вересня у Ярослава дієта. Поласувати солодким для нього розкіш. Спортсмен мусить тримати постійну вагу тілі – 63 кілограми.

З Дрогобича у Львів Ярослав приїхав сьогодні на велосипеді, а це майже 100кілометрів. Зараз він готується до чемпіонату світу, який проходитиме в Іспанії у вересні. У цьогорічних гонках Тур де Франс Ярослав двічі падав, але на щастя, залишився цілий.

Говорити про майбутні перемоги Ярослав утримувався, оскільки не любить щось прогнозувати. Втім зауважу, що семикратний чемпіон Тур де Франс Ленс Армстронг не скупився на комліменти щодо молодшого колеги по команді і зазначив, що Ярослав Попович майбутній чемпіон.

Ярослав каже, що він чітко знав на кого в команді працюватиме - на Ленса Армстронга, а команда це передусім. Чи можна сподіватись на його перемогу у тур де Франс в наступному році?

Ярослав Попович

Ні. Дуже важко, я маю багато навчитись, працювати, є сильні гонщики, яких важко буде побороти. У мене завдання ввійти у вісімку чи шестірку і виграти бодай один важкий етап. Звісно я боротимусь, якщо буду попереду.

Галина Терещук

Ярослав Попович почувається вдома саме в Італії, а не в Україні. Тут він буває не так часто. До того ж ніяк не може змиритись з високим рівнем злочинності в Україні. Два роки тому йому у Дрогобичі з під будинку мами вкрали автомобіль. Однак цього року Яроослав знову приїхав на машині. Адже привіз свій велосипед, а ще спортивні форми для дитячої школи. Втім його авто заховане у гаражі під охороною, а сам Ярослав з дружиною їздять на старих "Жигулях", позичених у рідних: “Тому трохи страшно в Україні. Через такі прикрі справи я не люблю бувати в Україні”.

Водночас Сінді захоплена українською природою та кухнею, але в Італії не може знайти усі необхідні інгредієнти аби зварити борщ чи вареники.

Насамкінець Ярослав Попович зауважив, що дуже прикро у житті, коли людина потрібна іншим лише тоді, коли вона визнана, має якісь титули: “Запрошують, коли ти Хтось, а коли Ніхто. Без коментарів…”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG