Доступність посилання

ТОП новини

26-го серпня на Дніпропетровщині перебував міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.


Геннадій Сахаров


Дніпропетровськ, 26 серпня 2005 року - У Дніпропетровську Юрій Луценко вручив нові автомобілі “Фольксваген” підрозділам Міністерства внутрішніх справ у області, виступив перед керівниками підрозділів МВС, провів коротку прес-конференцію та відвідав військову частину Управління Центрального Територіального командування Внутрішніх Військ МВС України і Юридичну Академію МВС України. Міністр також відвідав місто Павлоград, де вручив ключі від квартир співробітникам міліції.

У промові перед керівниками підрозділів міліції Юрій Луценко нагадав про п’ять стратеґічних напрямків у роботі. Це в першу чергу наступ на корупцію. По друге - боротьба за контроль над користуванням надрами України – кар’єрами, родовищами, нафтовими свердловинами. Втрата цього контролю на Дніпропетровщині принесла державі сімсот мільйонів гривень збитків, з яких дві третини вже повернені державі, сказав Юрій Луценко. Третій напрямок – контроль над розмитненням автомобілів. Четвертий напрямок – боротьба з тіньовим обігом спирту, яку необхідно активізувати. П''ятий напрямок – покарання злочинів, скоєних упродовж виборів.

Юрій Луценко зазначив, що робота у цьому напрямку практично завершена, кримінальні справи проти порушників виборчого закону передані до суду і можна стверджувати, що у новому політичному сезоні, який відкривається з відновленням роботи Верховної Ради, політичні еліти України врахують серйозні уроки минулої виборчої кампанії. Головним завданням міліції Юрій Луценко назвав наближення міліції до народу і реформу підрозділів громадської безпеки.

На короткій прес-конференції Юрій Луценко повідомив, що вранці 26-го серпня проведене спільне засідання керівництва МВС, Генеральної прокуратури і Верховного Суду України, на якому ухвалене рішення про широке застосування практики застави як запобіжного заходу. Міністр внутрішніх справ навів приклад звільнення під заставу колишнього голови Харківської обласної державної адміністрації Євгена Кушнарьова, повідомивши, зокрема, що адвокати Кушнарьова принесли до Генеральної прокуратури заставу у розмірі півтора мільйона доларів готівкою у валізі, при цьому виникла проблема обміну доларів на гривні у комерційному банку. Юрій Луценко вважає, що у боротьбі з корупцією серед чиновництва суттєву роль може відіграти створення Національного бюро чи служби розслідувань на базі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України і підрозділу “К” Служби безпеки України.

У ексклюзивному інтерв’ю для радіо “Свобода” Юрій Луценко повідомив подробиці щодо звинувачень Євгена Кушнарьова у кримінальних злочинах: “Стосовно закидів новоявленої опозиції про те, що Кушнарьов дбав про харківське метро, явно порушуючи закон, – це не єдине звинувачення пана Кушнарьова у кримінальних злочинах. Наразі у Харківській області порушена кримінальна справа за фактом зловживання посадовими повноваженнями паном Кушнарьовим при наданні ліцензії на видобування нафти на території Харківської області, на Сахалінському родовищі. Також порушена кримінальна справа за фактом незаконної приватизації будинку у центрі міста, де був розташований благодійний фонд, який обслуговував Кушнарьова - зокрема, закуповував для нього автомобілі.

Також порушена кримінальна справа про нецільове використання бюджетних коштів, знову ж таки схема, аналогічна харківському метро, коли бюджетні кошти йшли на сплату процентів за кредит, наданий Укрсиббанком для обслуговування близької до пана губернатора місцевої футбольної команди, а також незаконне виділення землі за підписом екс-голови Харківської адміністрації. Тому ще раз стверджую: пан Кушнарьов - людина, яка у першу чергу підозрюється у розкраданні бюджетних коштів, а вже у другу чергу ця людина займалася ідеями українського сепаратизму, за які, також, очевидно, рано чи пізно він буде відповідати”
, – сказав міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко спеціально для радіо “Свобода”.
XS
SM
MD
LG