Доступність посилання

ТОП новини

Одеса має бути курортним і туристичним центром України.


Петро Каландирець

Міський голова відповідає на запитання працівників ЗМІ
Одеса, 30 серпня 2005 - Таку думку висловив на зустрічі з учасниками і переможцями загальнонаціонального форуму „Українська мова – мова єднання” Одеський міський голова Едуард Гурвіц. У складі делегації тридцять працівників засобів масової інформації з різних регіонів України, Росії, Придністровського регіону республіки Молдова та україномовна журналістка з Франції Зірка Вітошинська.

Гості прибули до Одеси на запрошення обласної організації Національної Спілки журналістів України і братимуть участь у святкуваннях з нагоди Дня міста. Одеський міський голова ознайомив учасників зустрічі з програмою урочистостей, які триватимуть в Одесі чотири дні, розповів про нинішні здобутки і плани нової влади.

За його словами, тривають переговори, присвячені перспективам реконструкції міжнародного аеропорту „Одеса”, найближчим часом будуть оголошені результати міжнародного тендеру будівництва заводу з переробки сміття. Приділяє увагу міська влада і пошуку інвесторів, які готові вкласти кошти у будівництво електростанції.

Після сесії міської ради у вересні 40 земельних ділянок у різних районах Одеси будуть запропоновані для продажу на аукціоні, а одержані кошти будуть спрямовані до бюджету розвитку.

За словами Едуарда Гурвіца, в Одесі створені ідеальні умови для реалізації пілотного проекту під назвою „місто-регіон”.

„Ми цього вкрай потребуємо. Розуміння ми отримали і у керівництва обласної державної адміністрації. Я гадаю, що адміністративно-територіальна реформа в Україні відбудеться. Вона загальмована чиновниками різного рівня, які відчувають перспективу втрати посад”.

Учасники зустрічі у мерії Одеси
Міський голова волів би бачити Одесу не промисловим центром. Він висловив подив з приводу ініціювання деякими керівниками ідеї скасувати курортний статус Одеси. Щоб не допустити реалізації подібних планів, у мерії планують у найкоротші терміни відновити функціонування міської інфраструктури, залучати інвесторів з різних країн міста для ініціювання будівництва сучасних готельних комплексів.

Рішення про скасування в’їзних віз для громадян Європейського Союзу позитивно вплинуло саме на інвестиційний клімат Одеси. Кількість іноземних туристів, які відвідують українське причорноморське місто, зросла у два з половиною рази. У порівнянні з попередніми роками набагато більше відпочивальників відвідали пляжі Одеси.

Едуард Гурвіц: „Це дуже важливо. Ми хочемо створити всі передумови для зростання кількості охочих відвідувати наші курорти. Тому інвестори, які бажають сприяти залученню туристів, одержать пільгові умови для роботи”.

Одеський міський голова, у відповідь на запитання журналістів, назвав „притягнутим за вуха” питання щодо мовної проблеми, яка загострюється з кожною виборчою кампанією в Україні і використовується як політичний козир у боротьбі за місця у радах різних рівнів.

„Я неодноразово виступав у парламенті російською мовою і ніхто у відповідь на це ніколи не кричав мені „Ганьба”. Це правда. Мовна проблема не повинна бути темою для політичних спекуляцій.

В Україні діти мають знати українську мову. Але, якщо при цьому вони будуть володіти ще й англійською, російською чи французькою мовою, це буде навіть їм на користь…”
,- сказав Едуард Гурвіц.

Порушили працівники засобів масової інформації і проблеми, пов”язані з реконструкцією Одеського театру опери і балету, відновленням історичного центру причорноморського міста. Одеський міський голова висловив сподівання, що вирішити ці проблемні питання допоможе і нинішній український уряд, який „покликаний приділяти належну увагу розвитку українських міст і збереженню національних пам’яток”.
XS
SM
MD
LG