Доступність посилання

ТОП новини

Нікозія залишається серед друзів Одеси.


Петро Каландирець

Гостей з Кіпру зустрічають у мерії Одеси
Одеса, 31 серпня 2005 - Про це повідомив 31 серпня, під час зустрічі з одеським міським головою представник міської ради кіпрського міста Нікозія Стеліос Ієронімідес. Три нікозійці будуть серед тисяч почесних гостей, які разом з мешканцями Одеси від 2 до 4 вересня відзначатимуть День міста.

Минуло вже майже десять років від того часу, коли Нікозія та Одеса мали честь підписати угоду про побратимські стосунки. Згідно з підписаним тоді протоколом нині реалізуються кілька конкретних напрямків співпраці. Мова йде про культурні та інформаційні зв’язки, обмін ідеями у бізнес-сфері між підприємцями обох міст.

„Всім відомо, що Одеса і мешканці цього міста мають доволі міцні історичні зв’язки з греками. Революція, яка була покликана побороти Османський полон, започаткована саме в Одесі. Ми це пам’ятаємо і прагнемо зробити зв’язки між нашими містами взаємовигідними для обох сторін”,- повідомив журналістам представник міської ради кіпрського міста Нікозія Стеліос Ієронімідес.

На проведеній зустрічі мер Одеси поділився з гостями власним баченням перспектив подальших стосунків між містами. Учасники зустрічі дотримувалися спільної думки про те, що співпраця між двома містами побратимами має майбутнє. Як Одеса, так і Нікосія є відомими у світі містами-курортами. Саме тому мова йшла про можливість активізації туристичної галузі українського причорноморського міста.

Нині Одеса має 26 міст-побратимів у різних країнах світу. Саме на честь зв’язків з цими містами, з нагоди Дня Одеси тут буде встановлений пам’ятний знак. Він буде відкритий поруч з будинком мерії Одеси.

На думку директора департаменту зовнішніх зв’язків Одеської міськради Олега Долженкова, „святкові заходи є не найкращим часом для ділових переговорів. Але міська влада не оминає можливості торкнутися тем, які стосуються економічного і соціального розвитку, культурних зв’язків. Конкретні результати такої співпраці будуть відчутні вже найближчим часом”.
XS
SM
MD
LG