Доступність посилання

ТОП новини

Християнські навчальні заклади в Одесі знову відчинили двері.


Петро Каландирець

Учасники урочистостей у Християнському університеті
Одеса, 1 вересня 2005 - 1 вересня Християнський економічний гуманітарний університет святкує День знань. Це вже дев’ятий набір студентів.

До цього навчального закладу поступають студенти різних християнських конфесій з більшості областей України, які бажають одержати духовно-світську освіту.

„Ми вважаємо, що саме така освіта надасть можливість сформувати нову людину. Україна лише декларує намір використовувати у освіті стандарти Болонського процесу. У Християнському гуманітарному університеті ці критерії давно використовуються. Чимало інших прикладів свідчать про те, що саме наш вищий навчальний заклад є лідером. У травні 2005 року в Україні стартувала міжнародна програма ЄС з розвитку громадської освіти. Християнський гуманітарний є громадянським навчальним закладом”,- сказав у своєму привітальному слові до присутніх на урочистостях Ростислав Крижанівський.

Учасники урочистостей у Християнському університеті
У часи Помаранчевої революції в Україні студенти університету з Одеси були серед чотирьох навчальних закладів, які підтримали курс на моральне оновлення суспільства.

Студентів вітали пастор Об’єднаної методистської церкви Петро Мартьянов, священик УАПЦ - отець Михайло Кушнір, єпископ євангельських християн-баптистів незалежних церков на Півдні України Анатолій Тесленко, старший пастор церков адвентистів сьомого дня по Одеській області Василь Каштомян, пастор Німецької євангелічної церкви України Олександр Грос, старший пресвітер Євангельських християн-баптистів Владислав Зельковський, голова Євангелічного альянсу Валерій Зленський.

Єпископ РКЦ Броніслав Бернацький у привітальному слові сказав: „Ви маєте бути на Півдні України мостом єднання. Бачимо, що злі сили на різні способи бунтують людей в Україні. Ділять Україну. Ми, як християни, маємо єднати. Ми, як християни, маємо давати любов до кожної людини, недивлячись на її національність чи на належність до певної церкви. Так нас вчить Ісус Христос...”

Учасники урочистостей у Християнському університеті
Священик Одесько-Балтської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви отець Михайло Кушнір вважає, що унікальність Християнського гуманітарного економічного університету є у тому, що студенти пізнаватимуть у ньому і Богословську науку. „Але, пам’ятайте, що ці Богословські знання будуть мати для нас значення тоді, коли Бог буде носієм наших ідеалів і законотворцем нашого життя”.

Від місії „Гедеон” кожен з присутніх на урочистостях одержав примірник Євангелія.

Цього ж дня п’ятирічний ювілей в Одесі відсвяткувала школа при Центральній церкві християн віри євангельської. „Школа розвитку особистості” цього року відкриває не лише перші чотири класи початкової школи, але вже п’ятий і шостий.

Першокласники зі школи християн віри євангельської в Одесі
Відтепер тут поглиблено вивчатимуть християнську етику.
XS
SM
MD
LG