Доступність посилання

ТОП новини

„ПОРА” в Одесі вимагає: „Кивалова за ґрати”.


Петро Каландирець

Учасники пікету в Одесі
Одеса, 7 вересня 2005 - Саме під цим гаслом проведена акція обласної партійної організації біля одного з приміщень Одеської національної юридичної академії.

Молоді люди тримали гасла: „Кивалов – ганьба Одеси” та „Бандитам – тюрми”.

Голова громадської організації „Антикорупційний комітет” Олег Корженко оголосив про початок спільного з політичною партією „ПОРА” розслідування діяльності ректора Одеської національної юридичної академії Сергія Кивалова.

„Наша спільна точка зору полягає у тому, що Сергій Кивалов не має морального права обіймати таку відповідальну посаду. Нас дивує, що правоохоронні органи не проводять належного розслідування діяльності Сергія Кивалова на посаді Центральної виборчої комісії”, - сказав Олег Корженко.

Він повідомив, що від 7 березня в Одесі розпочинається кілька потужних акцій протесту з метою звернути увагу на діяльність Сергія Кивалова та на захист журналістів і генерального директора телеканалу “TV Точка”.

Учасники пікету в Одесі
Голова Одеської обласної організації партії „ПОРА” Роман Дев’ятов наголосив, що акції протесту не будуть припинені до остаточного звільнення Сергія Кивалова з посади ректора ОНЮА. Роман Дев’ятов:

„У нас викликає подив той факт, що пан Кивалов очолює юридичний вищий навчальний заклад, який мав би готувати майбутніх захисників законодавства у всіх службах (правоохоронних органах, МВС, судах, прокуратурах). Наступним нашим кроком буде звернення до міністра освіти України з клопотанням про призупинення повноважень Сергія Кивалова як ректора юридичної академії. Законні підстави для цього є. Вважаємо наші вимоги справедливими, і ми не можемо сидіти склавши руки. Якщо не допоможуть демонстрації, ми готові перейти до більш радикальних дій...”

Генеральний директор телеканалу “TV Точка” Ігор Яковлєв назвав нинішню ситуацію у колективі телеканалу досить напруженою.

Олег Корженко
“90 % колективу вже подали про звільнення, бо не бажають працювати з новою адміністрацією. Журналісти продовжать боротьбу за свої права. Ми не примиримося з цензурою та політикою Сергія Кивалова”.

Ігор Яковлєв запевнив, що телеканал “TV Точка” продовжить свою роботу і вихід в ефір. Нині вирішується питання з орендою нових редакційних приміщень.
XS
SM
MD
LG