Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Тварини у світі людей.



Київ, 16 вересня 2005 року.

Тварини і люди здавна намагаються жити бути ближчими один до одного. З різних причин. Але потреба така існує. Однак дуже часто таке співіснування є невпорядкованим і часто нецивілізованим. В Україні незабаром діятиме повноцінний закон, що має удосконалити стосунки людей і тварин. Чи вирішить він проблему гуманного ставлення людини до “братів менших”? Чи все ж це питання загальної культури суспільства?

Про співіснування на одній території тварин і людей – у спільному проекті Радіо Свобода і Нашого Радіо "Звуки Життя": “Тварини у світі людей” з Микитою Моісеєвим.

Верховна Рада ухвалила закон про гуманне ставлення до тварин. Його має ще підписати президент, а відтоді кожен, хто знущатиметься зі свого домашнього улюбленця, нестиме адміністративну відповідальність.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

За даними захисників тварин, лише з Києва щороку вивозять за межі міста понад 30 тисяч безпритульних котів і собак. Їхня подальша доля невідома. Влада каже, що тварин поселяють у спеціальні притулки, а представники громадськості твердять, що бездомних котів і собак просто знищують.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Туристів із Європи, зазначають активісти комітету захисту тварин, вражає жорстоке поводження українців із “братами нашими меншими”. В цивілізованих західних країнах немає навіть такого визначення “безпритульні тварини”, розповідає бельгійський кореспондент Радіо Свобода Славко Волинський.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Цирк люблять і дорослі і діти. Вони приходять подивитися на дресированих ведмедів, левів, песиків. А чи люблять цирк самі тварини, які живуть і працюють у ньому задля людських розваг? Кореспондентка “Звуків життя” Леся Штогрин завітала до київського цирку, щоб подивитися, як там ставляться до великих і маленьких тварин.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG