Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони Литви Ґядимінас Кіркілас звільнив командувача військово-повітряних сил країни через скандал із аварією російського військового літака над Литвою, який розбився 15 вересня


Подробиць звільнення він не навів.

Подробиць звільнення він не навів.

Водночас командувач військово-повітряних сил Росії генерал Владімір Міхайлов висміяв союз НАТО за надто повільну реакцію на вторгнення російського літака в повітряний простір члена Північноатлантичного союзу. За його словами, цей випадок висвітлює слабкі місця в системі протиповітряної оборони НАТО. Виступаючи на російському Першому телеканалі, генерал Міхайлов сказав:

‘Такий великий аероплан літав-літав над такою маленькою країною, а його ніхто не бачив – ось що дивує. Організація системи ППО незадовільна. Хоча там чергували знамениті німецькі льотчики, вони там чи то пиво пили, чи ще що робили, але принаймні коли їм оголосили тривогу, літак уже лежав на землі’.

Речник НАТО повідомив, що два з чотирьох німецьких літаків, які того дня відповідали за повітряний простір над Литвою, Латвією й Естонією, перехопили російський літак уже після того, як його пілот катапультувався, а літак уже падав на землю. Литовці затримали російського пілота за підозрою в порушенні повітряного простору Литви, але Росія очікує, що його скоро відпустять.

У понеділок почали розшифровувати дані ‘чорних скриньок’ російського літака. За словами Кіркіласа, слідство мають закінчити до кінця тижня.
XS
SM
MD
LG