Доступність посилання

ТОП новини

Одеса стає ближчою до Європи.


Петро Каландирець

Учасники зустрічі в Одесі
Одеса, 30 вересня 2005 - В Одесі підписаний меморандум про співробітництво між обласною державною адміністрацією та Європейською бізнес-асоціацією.

Це сталося у готелі „Лондонський”, де відбулася загальна зустріч членів Одеської філії Європейської бізнес-асоціації. Гостем зустрічі став заступник голови облдержадміністрації Микола Сердюк.

Меморандум, зокрема, передбачає співробітництво у наступних галузях: промисловість, агрохімії, транспорті і торгівлі; охороні здоров''я; розвитку туризму, транспорту та море-господарського комплексу; експорту та імпорту, банківській та страховій сферах.

Відповідно до меморандуму сторони домовились готувати пропозиції щодо вдосконалення державного регулювання інвестиційної діяльності та підприємництва, а також аналізувати та узагальнювати проблеми, які виникають при здійсненні іноземного інвестування, підприємницької діяльності в області, подавати пропозиції центральним органам влади щодо їх вирішення.

Головна мета - це сприяння формуванню привабливого інвестиційного іміджу Одеської області та України серед потенційних інвесторів, створення умов комерційного, правового та регуляторного характеру, які впливають на інвестиційний клімат в регіоні. Одним із важливих положень меморандуму стало положення про проведення регулярних консультацій щодо проблем розвитку підприємництва в Одеській області, розробки регіональних програм, та законодавчої бази стосовно підприємницької діяльності.

Таким чином Європейська бізнес-асоціація була запрошена до складу Обласної координаційної ради з питань активізації інвестиційної діяльності, досудового врегулювання спорів між інвесторами та органами виконавчої влади та місцевого самоврядування; Координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

У вітальній промові заступник голови облдержадміністрації Микола Сердюк наголосив, що головна мета влади - не заважати бізнесу розвиватися відповідно до світових стандартів. Влада та підприємці мають шукати шляхи вирішення проблем для розвитку економіки України та створення позитивного інвестиційного іміджу України.

Європейська бізнес-асоціація була заснована у 1999 році як форум для обговорення та вирішення проблем, з якими зустрічаються бізнесмени в Україні. На сьогодні вона об''єднує 499 європейських та міжнародних компаній. Бізнес-асоціація виникла з ініціативи компаній та організацій, які побачили переваги спільних дій європейської бізнес-спільноти в Україні.

Представники Європейської бізнес-асоціації є членами громадських рад при Міністерстві економіки України, Міністерстві фінансів України, Антимонопольному комітеті, Державній митній службі України, Державному комітеті України з підприємництва та регуляторної політики, міжвідомчої робочої групи з інвестиційного клімату, спільної робочої групи Міністерства охорони здоров’я та Державної митної служби.

Станом на лютий 2005 року в Європейській бізнес-асоціації працюють наступні комітети: інформаційних технологій, подорожей та туризму, митно-транспортний, нерухомості, охорони здоров’я, паливно-енергетичний, податковий, правничий, управління персоналом, експортерів/імпортерів, сприяння українському бізнесу в ЄС.

Філія Європейської бізнес-асоціації в Одесі була створена у листопаді 2004 року з метою вирішення проблем компаній-членів на регіональному рівні, активної співпраці з регіональними органами державної влади та консульськими установами і для поширення європейських стандартів ведення бізнесу. З урахуванням специфіки Одеської області Європейська бізнес-асоціація має на меті налагодження співробітництва з місцевими органами влади у транспортній та туристичній галузях, а також здійснення заходів задля просування українського бізнесу на європейському ринку.
XS
SM
MD
LG