Доступність посилання

ТОП новини

Партія „ПОРА” в Одесі продовжує вимагати звільнення ректора Ківалова…


Петро Каландирець

Одеса, 6 жовтня 2005 - Від 3 до 6 жовтня в Одесі працювала створена наказом міністра освіти України спеціальна комісія. Її метою було дослідження правомірності перебування на посаді ректора Одеської Національної Юридичної Академії колишнього голови Центральної виборчої комісії Сергія Ківалова.

Тим часом, Одеська обласна організація партії „ПОРА” заявляє про тиск на її активістів, які беруть участь в акціях під вимогою звільнення Ківалова з посади.

Громадянська парія “ПОРА” неодноразово висловлювала власну позицію і вимагала звільнення Сергія Ківалова з посади ректора одного із найвпливовіших юридичних вузів країни. Причина акцій полягає у тому , що „минулого року під час проведення президентських виборів колишній голова ЦВК неправомірними діями вплинув на загострення внутрішньополітичної кризи в Україні”.

Активісти партії „ПОРА” висловили занепокоєння і з приводу відомих їм фактів тиску нинішнього ректора академії на інакомислячих викладачів цього вищого навчального закладу та на студентів з метою їхнього залучення до акцій на підтримку Сергія Ківалова.

Громадянська партія “ПОРА”, зокрема керівник Одеського обласного осередку партії Роман Дев”ятов, під час зустрічі міністра освіти України з представниками освітянської галузі Одещини передав Станіславу Ніколаєнку відкритий лист з вимогою негайного усунення з посади ректора Одеської Національної Юридичної Академії Сергія Ківалова до завершення розгляду кримінальних справ, у яких він фігурує. Крім того, громадянська партія “ПОРА” вимагає від міністра освіти не допускати у майбутньому ситуацій, коли „навчальними закладами керують не гідні цього люди”.

Міністр освіти, за словами Романа Дев’ятова, своєчасно відреагував на переданий йому відкритий лист. Його наказом утворена спеціальна комісія, яка перевіряє викладені у переданій Станіславу Ніколаєнку заяві факти. Партія “ПОРА” в Одесі вже висловила готовність надавати членам комісії різнобічну допомогу.

Вже пройшла зустріч лідерів Одеського обласного відділення партії зі спеціальною комісією, яка працює нині у стінах юридичної академії.

Роман Дев’ятов передав поважним гостям усі відомі партії “ПОРА” „докази незаконності перебування Сергія Ківалова на посаді ректора ОНЮА”. „Сподіваємось, що передані факти порушення гр. Ківаловим закону знайдуть своє гідне місце та допоможуть комісії встановити істину і відновити справедливість”, - сказав лідер партії „ПОРА” в Одесі.

Одночасно він повідомив про тиск, організований нині на партійних активістів.

Під час розклеювання агітаційних листівок “ПОРИ” та заяв з вимогою притягти до відповідальності ректора Одеської національної юридичної академії Cергія Ківалова охорона вузу вчинила на них напад.

Молодий охоронець спортивної статури виступив з погрозами на адресу активістів партії та вимагав негайно припинити розклеювати листівки.

Голова партії „ПОРА” в Одесі Роман Дев”ятов наголосив, що незважаючи на тиск – акції під вимогою звільнення Сергія Ківалова з посади ректора Одеської національної юридичної академії триватимуть.

„Минулого року Сергій Ківалов зробив спробу відібрати у мільйонів українців право вільного волевиявлення, а нині за його наказом у одеситів відбирають законне право розміщувати листівки у спеціально відведених для того міською владою місцях. Таким чином, вводячи в оману жителів міста та плекаючи принципи цензури, керівництво ОНЮА в особі її ректора демонструє своє зневажливе ставлення до Української держави, основних принципів її існування та діючих юридичних норм”, - наголошено у зверненні, поширеному сьогодні Одеською обласною організацією партії „ПОРА”.
XS
SM
MD
LG