Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович прибув до Криму з дводенним візитом.


Володимир Притула

Симферополь, 6 жовтня 2005 - У четвер до Криму з дводенним візитом прибув лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Виступаючи перед своїми прихильниками у Симферополі, він закликав не вірити чуткам, що він зблизився із президентом Віктором Ющенком. Як відзначають місцеві спостерігачі, з Криму Віктор Янукович фактично розпочав передвиборчу кампанію.

На мітинг за участі Віктора Януковича у Симферополі прийшло не дуже багато людей – не більше однієї тисячі кримчан та й ті переважно, похилого віку. Але зустрічали вони свого кумира дуже щиро і захоплено:

“Президент Криму для нас і для України – Віктор Янукович! Ура-а-а!”

Як і очікувалося, лідер Партії регіонів, виступаючи перед прихильниками різко, критикував нинішню владу: “Ми з вами побачили, на що здатна нинішня влада... Ми все більше переконуємося у тому, що ця бездарна влада принесе лише нещастя нашому народу. Що ця бездарна влада не здатна керувати країною. Все, що було зроблено цього року – це глибоке розчарування!”

Він повідомив, що готує Антикризову програму, яку оприлюднить у день початку Помаранчевої революції: “Якщо на Майдан вийдуть святкувати річницю, то ми їм відповімо ухваленням Антикризової програми з ліквідації наслідків руйнування економіки України. Цього дня розглядатимемо цю програму і ми її вам надамо на суд”.

Водночас, він визнав, що й сам несе відповідальність за ситуацію в країні: “Я хочу, щоб ви знали, що на моїй совісті, і я про це кажу вав відкрито, те, що відбувається зараз із країною. Але у нас є ще час. І ми з вами мусимо об’єднатися заради майбутнього, заради того, щоб ми у березні-місяці 2006 року прийшли і як один проголосували за тих політиків, в яких слова не розходяться зі справою!”

Потім на прес-конференції він пояснив, що на вибори піде з близькими за духом партіями і громадськими організаціями, і серед них – Російський блок та Російська громада Криму. Водночас Віктор Янукович заявив що не блокуватиметься з нині опозиційним Блоком Юлії Тимошенко. А самі від блокування з екс-прем’єром та екс-кандидатом у президенти трохи раніше відмовилися кримські народні демократи і кілька днів тому – місцеві об’єднані есдеки. Усі вони звинуватили лідера “регіоналів” у зраді своїх виборців. Сьогодні Віктор Янукович відвідає Бахчисарай, а завтра – Севастополь.
XS
SM
MD
LG