Доступність посилання

ТОП новини

Підприємці впливатимуть на урядові рішення – підсумок засідання Ради підприємців при КМУ.


Сергій Собуцький

Київ, 10 жовтня 2005 р.

До 15 листопада Рада підприємців при Кабінеті Міністрів має право ветувати проекти рішень, які розглядає уряд. Таке рішення ухвалив прем’єр-міністр Юрій Єхануров. Як він зазначив упродовж сьогоднішнього засідання Ради підприємців, до цього часу має бути остаточно урегульована робота Кабміну з підприємцями.

За інформацією Юрія Єханурова, на засіданні Кабміну 12 жовтня буде ухвалене рішення про поновлення роботи урядових комітетів. Представники Ради підприємців зможуть брати участь у їх роботі і в такий спосіб будуть у курсі проектів рішень, що готуються урядом. Юрій Єхануров впевнений, що тільки так, за повної прозорості, можна уникнути конфліктів між владою і бізнесом. Члени Ради підприємців схвально відгукуються про цю ініціативу прем’єр-міністра. Говорить учасник засідання в Кабміні, член Ради підприємців Олег Івченко:

Олег Івченко
- Буде 5 урядових комітетів. Це – такі клуби за інтересами. Це - економічний комітет, з оборони та правоохоронної діяльності, аграрний, соціальний, гуманітарної та соціальної політики комітети. Будемо не просто брати участь в урядових комітетах, а будемо мати право вето на урядові рішення.

Підприємці наголосили, що потребують значно більшої підтримки з боку держави. За словами голови Держкомпідприємництва Андрія Дашкевича, на національну програму підтримки підприємців замість запланованих раніше 206 млн. гривень у держбюджеті на 2006 рік Міністерство фінансів передбачило лише піввідсотка від цієї суми.

Крім того, зазначив Дашкевич, у проекті бюджету-2006 Мінфін не передбачив 4 млн. гривень, необхідних для утримання Державного реєстру підприємців.

Натомість Юрій Єхануров закинув підприємцям їхню часто низьку громадську активність та закликав активніше працювати з регіональною владою.

За словами прем’єра, в кожній області мають бути реальні представники підприємницького руху. При цьому прем''єр-міністр зазначив, що більшість питань, що виникають у підприємців із владою, мають вирішуватися на регіональному рівні. Далі Олег Івченко.

- У нас не були охоплені саме галузеві об’єднання підприємців. І сьогодні ми маємо на меті розширювати саму Раду бізнесу саме за рахунок галузевих об’єднань підприємців.

Прем''єр-міністр також закликав підприємців активніше проводити роз''яснювальну роботу серед населення щодо переваг вступу України до СОТ. За словами Юрія Єханурова, Україна після вступу може програти в окремих галузях, але в цілому виграє і важливо, щоб про це добре знали в Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG