Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Пасинки Феміди.



Київ, 7 жовтня 2005 року.

Завтра професійне свято юристів. В усьому світі ця професія знаходиться на вершині рейтингів популярності. Вона високооплачувана і престижна. Щоправда, в Україні, де демократія поки більше на папері і у виступах посадовців проявляється, люди з юридичною освітою часто потрапляють під шквал критики. Упередженість, корумпованість... Ці слова часто летять у їхній город.

Про професію юриста – у спільному проекті Радіо Свобода і Нашого Радіо "Звуки Життя": “Пасинки Феміди” з Віолою Бурдою.

Вони – завжди тримають спину рівно. Вони – носять вишукані темні костюми та якісне взуття. Вони – знають правила гри, бо знають закон. Вони – старшокурсники юридичного факультету. Чому вони обрали цю професію?

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Як ставитимуться до юристів люди - залежить передусім, від самих юристів. А з минулого року їхній престиж зріс - каже адвокат Сергій Власенко, який захищав інтереси тоді ще кандидата у президенти Віктора Ющенка у Верховному Суді. І виграв. Сергій Власенко - веде світське життя, його можна побачити і на показах моди і на елітних "тусовках". Одягається теж нетипово для адвоката - розкуто і зручно. Кажуть, любить у блайзері ходити.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Америка - одна , як вважається, з найдемократичніших країн. Саме тому, громадяни цієї країни не соромляться з’ясовувати в суді найдрібніші і часто - смішні для українців - питання. Кілька років тому, сімейна пара виграла справу і отримала відшкодування - п’ятнадцять мільйонів доларів - за те, що авіакомпанія, під час перельоту загубила родинного улюбленця - кота. Що обурює українців і на кого вони хотіли би подати до суду?

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Чи довіряють юристам українці? Чому в Україні не чути про гучні справи із відшкодуваннями моральних збитків? Юристи кажуть – справа у недосконалому законодавстві, люди – часто просто бояться це робити.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG