Доступність посилання

ТОП новини

На українських автошляхах частково відновлять пости державтоінспекції, повідомив у парламенті міністр внутрішніх справ Юрій Луценко


Раніше він виступав за їхню ліквідацію.

Раніше він виступав за їхню ліквідацію.

“Я впевнений, що більше порушників дорожньго руху після Указу (Президента про ліквідацію ДАІ ) не з”явилося, просто ті, хто завжди порушували, стали робити це цинічно, відверто і нахабно. Але перші притягнення їх до відповідальності навіть з обмеженими повноваженнями, які ми маємо через недосконалість законодавства, дало свій ефект, і я впевнений, що за результатами року ми не допустимо жодних катасрофічних наслідків на дорогах”,- сказав Юрій Луценко.

МВС також пропонує збільшити штрафи за порушення правил дорожнього руху до 85-170 гривень. Відповідний законопроект найближчим часом розгляне Кабінет міністрів. За даними Луценка , упродовж останніх 5 років кількість ДТП в Україні збільшилася майже на третину, а нинішнього року на дорогах загинули близько 5 тисяч людей. Міністр транспорту і зв’язку Віктор Бондар повідомив, що в Україні кількість загиблих на дорогах у 7-10 разів більша, ніж у країнах Європи.
XS
SM
MD
LG