Доступність посилання

ТОП новини

Новий консул Туреччини в Одесі вірить у перспективність двосторонніх відносин.


Петро Каландирець

Мер Одеси та Генеральний консул Туреччини
Одеса, 10 жовтня 2005 - Про це він заявив 10 жовтня під час зустрічі з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем.

Ренан Шекероглу виконує обов’язки Генерального консула Турецької республіки в Одесі від 1 жовтня 2005 року. Проведені у мерії дружні переговори були першими від часу виконання ним обов’язків консула і мали перш за все ознайомчий характер.

Генеральний консул Туреччини запевнив, що робитиме все можливе для активізації співпраці і пошуку партнерів в українському причорноморському місті.

„Одеса розвивається нині швидкими темпами і є важливим торговельним і промисловим, але одночасно курортним містом. Це місто знають і як культурний та творчий центр. Ми з мером Одеси обговорили можливі шляхи співпраці у різноманітних напрямках”, – повідомив Ренан Шекероглу.

Пан Генеральний консул нагадав, що в Одесі успішно працюють турецькі будівельні фірми, які займаються відбудовою житлових будинків та інших об’єктів. І зацікавлення до продовження такої співпраці у турецької сторони залишається.

При Одеському Національному університеті імені Мечникова функціонує Центр турецької мови і культури. Цілком перспективними є плани розширення діяльності цієї структури і поглиблення її роботи.

Генеральне консульство Турецької республіки і далі надаватиме необхідну допомогу громадянам Туреччини, які тимчасово мешкають і працюють на теренах Півдня України.

Зі свого боку Одеський міський голова Едуард Гурвіц наголосив на необхідності активізації співпраці з турецьким містом побратимом Стамбулом. Він висловив сподівання, що інвестиції турецьких бізнесменів будуть вкладатися у реалізацію різноманітних перспективних проектів, зокрема, реконструкцію Міжнародного аеропорту Одеса. Одеський міський голова запевнив Генерального консула, що влада в Одесі створюватиме сприятливі умови для діяльності спільних українсько-турецьких підприємств.
XS
SM
MD
LG