Доступність посилання

ТОП новини

Леллюш і Литвин.


Влада Саюк

Київ, 17 жовтня 2005 - Сьогодні розпочався візит президента Парламентської асамблеї НАТО П’єра Леллюша. Зранку він зустрівся з головою Верховної Ради Володимиром Литвином. За словами українського спікера, головною темою обговорення стало співробітництво Верховної Ради й парламентів країн-членів НАТО.

На думку спікера Верховної Ради Володимира Литвина, співробітництво України й НАТО на рівні парламентів дає змогу краще усвідомити прагнення народу. Про це він повідомив сьогодні після зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО П''єром Леллюшем.

Литвин вважає, що в Україні інформаційно-роз''яснювальна робота зі співробітництва з Альянсом має бути розширена, таким чином, стане зрозумілішою роль і місце НАТО в сучасному світі. "Необхідно відійти від стереотипів і говорити про реалії”.

Леллюш повідомив, що візит делегації - це демонстрація поваги до українського народу. Стосовно ж строків можливого прийняття України до НАТО, то Леллюш зазначив, що немає жодної країни в альянсі, яка б була проти цього членства, і це питання лише внутрьошньоукраїнське.

Лелюш під час свого візиту до України говорив про великі демократичні та економічні перетворення, які відбулися в країні за останні десять років. Натівці і надалі спостерігатимуть за цими реформами. Леллюш зазначив, що НАТО готове допомагати країні на цьому шляху.

Відповідно до програми візиту Леллюш також має намір зустрітися з представниками депутатських фракцій і членами Постійної делегації українського парламенту в Парламентській асамблеї НАТО. Заплановані зустрічі Леллюша із Президентом Віктором Ющенком, прем''єр-міністром Юрієм Єхануровим.

Візит триватиме до 20 жовтня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG