Доступність посилання

ТОП новини

Українська народна партія планує створити передвиборчий блок імені Юрія Костенка.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 26 жовтня 2005 - Керівник виборчого штабу Української народної партії Володимир Мойсик заявив, що ймовірним є створення передвиборчого блоку імені Юрія Костенка. Як суддя Верховного Суду Володимир Мойсик вважає неправильним рішення Президента щодо недавньої відставки Генерального прокурора України.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення та правоохоронної діяльності Володимир Мойсик, перебуваючи в обласному центрі Прикарпаття, прокоментував рішення Президента щодо недавньої відставки Генерального прокурора: „Ми підняли з вами указ президента, а там написано:

„Відповідно до пункту такого-то статті 102-ої Конституції звільнити з посади Генерального прокурора”. Я не вважаю, що таке рішення є юридично правильно оформленим”. Володимир Мойсик наголосив, що всі рішення Президента повинні бути юридично обґрунтованими. Депутат Верховної Ради зауважив, що він аж ніяк не підтримує кандидатуру Піскуна на посаді Генерального прокурора, однак його звільнення було здійснене з порушеннями”.

Володимир Мойсик також прокоментував рішення Президента щодо надання депутатської недоторканності депутатам Верховної Ради та місцевих рад. Він вважає, що Віктор Ющенко вчинив правильно, коли подав таке рішення на оцінку до Конституційного Суду:

„Президент підписав закон, який передбачає недоторканність депутатів місцевих рад, а це близько 250-ти тисяч осіб. Щоб ви не лякалися, то я скажу, що таке право депутати мали до 13 січня 1998 року”.

Однак, на думку судді Верховного Суду Володимира Мойсика, депутатську недоторканність мали б залишити лише для депутатів Верховної Ради, і, очевидно, таку позицію підтримає Конституційний суд України. Щодо політичної ситуації в державі, то Володимир Мойсик як керівник виборчого штабу Української народної партії зауважив, що незабаром можна буде вести мову про створення блоку імені Юрія Костенка на базі УНП. Про це зараз ведуться активні переговори з партіями національно-демократичного спрямування. Завершуючи свій виступ, Володимир Мойсик зауважив, що проблема нинішнього керівництва держави в тому, що їм важко дається подолання стереотипів, які залишила стара влада.
XS
SM
MD
LG