Доступність посилання

ТОП новини

Партія Патріотичних Сил України в Одесі переконана у своїй перемозі на майбутніх виборах.


Петро Каландирець

Учасники прес конференції - активісти ППСУ в Одесі
Одеса, 2 листопада 2005 (RFE/RL) - Про це заявили активісти партії на своєму першому брифінгу у прес-клубі „Право” Національної спілки журналістів України. У поширених серед працівників ЗМІ прес-релізах вони повідомили, що 22 жовтня у Києві, за участю 240 делегатів з усіх областей країни, відбувся перший з”їзд Партії Патріотичних Сил України. Лідером партії одноголосно був обраний Олександр Зінченко, а її гаслом стали слова : „Чесна і прозора влада”. Серед найголовніших завдань – надання реальної підтримки „середньому класові” народу України, сприяння побудові горизонтальної системи влади на місцях, підтримка молоді і спорту тощо.

Член Всеукраїнської Президії партії Володимир Дворко наголосив, що хоча чимало сил до створення партії доклали люди військові – її лави відкриті для всіх хто прагне докласти зусилля до розбудови демократичного суспільства, відродження науково-виробничого потенціалу, освіти, відродження Збройних Сил України та підтримки села.

Журналістам повідомили, що осередки Партії Патріотичних Сил України вже є у всіх районах області. Впливова і численна організація діє в Одесі. Її очолює активна учасниця Помаранчевої революції, голова громадянського комітету „Одеса ТАК” Ірина Яроцька. Саме вона повідомила, що нині партія на всеукраїнському та регіональних рівнях веде плідні переговори з представниками різноманітних політичних сил, громадських організацій з метою пошуку партнерів, з якими вона спільно піде на вибори 2006 року.

Незабаром офіси Партії Патріотичних Сил України будуть відкриті і у всіх районах Одеси. Буде відкритий веб-сайт обласної та міської партійних організацій у інтернет-мережі.

Партія ще не визначилася з тим, якого саме кандидата підтримуватимуть її активісти на виборах Одеського міського голови. Відповідь на це питання стане відомим вже найближчим часом.

Ірина Яроцька наголосила, що серед планів Партії Патріотичних Сил України немає заснування власної фракції у Одеській міській Раді. Вона пояснила це тим, що погляди більшості представників депутатського корпусу стрімко змінюються залежно від політичної ситуації. Пані Яроцька навела приклад, що більшість нинішніх членів фракції партії Народний Союз „Наша Україна” ( голова фракції так само) ще нещодавно дружним голосуванням підтримували пропозиції екс-міського голови Руслана Боделана щодо необхідності запровадження в Україні у дні проведення Помаранчевої революції надзвичайного стану. На сесійне засідання тоді не допустили і більшість власних кореспондентів всеукраїнських та міжнародних ЗМІ, і нинішні „захисники свободи слова” тоді не сказали жодного слова на підтримку журналістів.

Саме одеська делегація ППСУ порушила на своєму першому з’їзді і питання щодо подальшої долі Інституту сухопутних військ. Член всеукраїнської політради ППСУ Павло Шнирьов повідомив, що плани щодо можливого закриття цього вищого навчального закладу є шкідливими як для регіону, так і для Збройних Сил в цілому. Нині підготовлене звернення до Президента України Віктора Ющенка у якому міститься прохання скасувати „недалекоглядне рішення Міністерства оборони”.

Голова Одеської міської організації ППСУ Ірина Яроцька
„Ми не маємо за собою тягаря попередніх років - невдалого розвитку нашої держави. Наш інтелектуальний потенціал дотепер не був використаний. Ми готові перемогти і довести здатність підвищити рівень життя більшості українців, які нині є за межею бідності”,- сказав заступник голови міської організації Партії Патріотичних Сил України Олександр Науменко.

Учасники першої прес-конференції запевнили, що відтепер зустрічі з працівниками регіональних засобів масової інформації будуть постійними.

Незабаром Одесу відвідає лідер партії Олександр Зінченко. Під час цього візиту, планується, що він особисто відвідає Центр реабілітації дітей-інвалідів та зустрінеться з його багаторічним директором, депутатом Одеської міської Ради Борисом Литваком.
XS
SM
MD
LG