Доступність посилання

ТОП новини

Судове рішення у справі про приватизацію мосту в Яремчі.


Тарас Марусик

Київ, 4 листопада 2005 - Радіо “Свобода” вже розповідало про приватизацію відомого мосту через Яремчанський водоспад. Нагадаємо коротко цю нетривіальну історію. Про цю сумнівну оборудку міській владі стало відомо вкінці 2004 року.

Договір купівлі-продажу мосту через водоспад був укладений у липні 2003 року. А виявилося це лише тоді, коли покупець звернувся до Яремчанської міськради за дозволом на реконструкцію мосту. Продавцем було закрите акціонерне товариство “Івано-Франківськтурист”, а покупцем – Товариство з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Декра”.

Днями історія одержала своє продовження.

Міст через Яремчанський водоспад поруч з іншою не менш відомою спорудою, пам''яткою архітектури - дерев’яним рестораном “Гуцульщина”, був збудований у 1965 році. Продали його за 2700 гривень, і в цю суму ввійшов і податок на додану вартість. Міський голова Яремча Микола Палійчук у розмові зі мною сказав, що місто провело грошову оцінку моста, яка склала понад 30 тисяч гривень.

Після того, як Івано-Франківський господарський суд не задовольнив скаргу прокурора Яремча, міська рада звернулася з позовом до Львівського апеляційного господарського суду. Минулого тижня цей суд ухвалив передати у користування громаді Яремча пішохідний міст через водоспад, який був незаконно проданий приватній структурі.

Говорить міський голова Яремча Микола Палійчук.

Микола Палійчук

Я дуже задоволені, я хочу подякувати всім людям, які були причетні до цього, бо такий прецедент, який стався з мостом, це напевне єдиний в державі.

Завдяки і радіо “Свобода”, і іншим ЗМІ до мене передзвонили з різних регіонів люди, і з великим дивуванням говорили, як таке могло статися взагалі?

Тарас Марусик

Поки що міська влада жодних дій не робила, оскільки Товариство з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Декра” має час для оскарження згаданої постанови Львівського апеляційного господарського суду.

Микола Палійчук

Це така процедура, передбачена законом, щоб ми приймали на баланс комунального підприємства міст. Нам потрібно почекати всі терміни, відведені законом для оскарження другою стороною.

Я думаю, що протягом двох тижнів, якщо не буде прийнято відповідних скарг чи заяв зі сторони опонентів, то ми приймаємо міст на баланс міського комунального підприємства, складаємо кошти на його реконструкцію та ремонт та утримання.

Тарас Марусик

Я поцікавився в Миколи Палійчука, чи відомо йому щось про наміри опонентів оскаржити рішення львівського суду.

Микола Палійчук

Ні, я не маю інформації, але я надіюся, що вони не будуть оскаржувати, тому що якщо будуть оскаржувати, це в подальшому тільки пошкодить їх діловій репутації. Там порушено кримінальну справу проти посадових осіб “Івано-Франківськ турист”, і по тій інформації, яка є в мене, факти зловживання були не тільки по мосту, а й по інших об’єктах.

Тарас Марусик

Місто готове до подальшої боротьби за міст, і якщо треба буде, то і подасть касаційну скаргу у Вищий господарський суд України, і відновить збір підписів місцевих мешканців.

Микола Палійчук

Це не є позиція моя чи позиція окремих людей, це позиція всіх жителів міста. За час було зібрано 2 тисячі підписів, ми свідомо їх зупинили, тому що підпишеться кожен яремчанин.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG