Доступність посилання

ТОП новини

Аргентина цікавиться можливостями реконструкції Одеського аеропорту.


Петро Каландирець

Зустріч гостей з Аргентини
Одеса, 15 листопада 2005 (RadioSvoboda.ua) - Ця тема стала головною під час зустрічі проведеної Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем з делегацією бізнесменів Аргентинської республіки. Делегацію очолював Президент холдингової кампанії „Аеропуертос 2000” Едуардо Ернекян.

„Аеропуертос 2000” є одним з найбільших приватних операторів аеропортів, співвласником тридцяти двох аеропортів у Аргентині, Еквадорі, Уругваї, Вірменії.

Одеський міський голова вітаючи делегацію з Аргентини повідомив, що плани реконструкції міжнародного аеропорту нинішня адміністрація мала ще у 90-х роках. „Це не було реалізовано внаслідок причин, які від нас не залежали. Після повернення до влади ми робимо все можливе для реалізації стратегічних задумів”.

До ідеї реконструкції міжнародного аеропорту Одеса нині привертають увагу чимало знаних у світі інвесторів з різних країн світу. З ними тривають переговори.

Начальник департаменту зовнішніх зв’язків Одеської міськради Олег Долженков повідомив, що можливостями реконструкції міжнародного аеропорту Одеса нині зацікавилася справді поважна у світі кампанія.

„Зокрема, завдяки її діяльності аргентинська система аеропортів значно збільшила свої прибутки. Що стосується проектів реалізованих на території СНД – у реконструкцію аеропорту міста Єреван кампанія „Аеропуертос 2000” вже вклала вражаюче фінансування. Той факт, що вони відвідали Одесу є добрим знаком. Я думаю, що плідна двостороння співпраця триватиме і Одеса реалізує плани перетворення нашого аеропорту у справді сучасний, міжнародного значення №1”, зазначив Олег Долженков.

Учасники переговорів з боку мерії Одеси
У проведеній зустрічі брала участь генеральний директор комунального підприємства Міжнародний аеропорт „Одеса”, депутат міськради Світлана Кобилянська.

Представники холдингової кампанії „Аеропуертос 2000” не вперше відвідали Одесу. Її представники вже провели попередні зустрічі з першим заступником Одеського міського голови Анатолієм Ворохаєвим, ознайомилися з нинішньою діяльністю міжнародного аеропорту „Одеса”.

На нинішній зустрічі в мерії мова йшла і про умови організації в Одесі високотехнічного виробництва екологічно чистих продуктів для подальшого експорту до країн Європейського Союзу.
XS
SM
MD
LG