Доступність посилання

ТОП новини

Оригінальний проект у Міжнародний день студента.


Богдана Костюк

Київ, 17 листопада – у міжнародний день студента – Всеукраїнська молодіжна туристична асоціація презентувала свій новий проект. Його мета – посприяти подорожам молоді по різних регіонах України, ознайомитися з пам’ятками історії та культури держави. І – набути досвіду туристичної справи.

Олександр Файнін – Президент Всеукраїнської молодіжної туристичної асоціації – розповів, що він з клегами для здійснення проекту плідно співпрацює з українськими вузами, у першу чергу – такими, що готують кадри для туристичної індустрії. За словами пана Файніна,

“Найплідніша співпраця – з Національним авіаційним університетом. Саме на базі цього вузу ми відкриваємо туристичну лабораторію, де студенти будуть проходити практику, здобувати фах. МИ хочемо показати, як можна поєднати туристичні програми з програмами анімаційного туризму, мистецтва і культури”.

Відмінникам “туристичного навчання” програмний директор Асоціації – Олексій Черненко – готує сюрприз: можливість взяти участь у міжнародному науковому проекті “Скіфський степ”. Пан Черненко розповідає:

“Мета проекту – чому саме “Скіфський степ” і археологія – це виникло під час президентських виборів минулих, намаганням деяких опонентів розділити українців як націю; розділити українців і росіян. Тобто, зіграти на поділі, на підкресленні відмінностей. А мета нашої експедиції – щоби спільно з представниками різних країн побачити вочевидь, що таке курган, яка це велика купа землі, і скільки потрібно було зусиль людей (які не мали ні екскаваторів, ні бульдозерів), щоби створити таке! Вони це робили, стверджуючи свою культуру, свою віру і підкреслюючи свою спільність як народу”.

Ще одна мета експедиції “Скіфський степ” – отримати реальну картину збереження пам’яток історії і, об’єднавши зусилля науковців та студентів з різних регіонів України, створити умови для подальшої наукової співпраці, наступних мандрів молоді з різних куточків держави.
XS
SM
MD
LG