Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Влада під пресою.


Київ, 17 листопада 2005 року.

Журналісти святкують святкують маленьку перемогу над владою. Остання, у вигляді депутатів - змінила гнів на милість і дозволила медійникам коментувати події під час виборчих перегонів і попросила податкову не перевіряти протягом трьох місяців засоби масової інформації. Про це - “Звуки життя” - “Влада під пресою ” з Віолою Бурдою.

У старій редакції закону про вибори журналістів лякали кілька моментів - перше - те, що він не може коментувати та оцінювати події, оскільки це можна буде розцінити як політичну агітацію або рекламу. Однак закон не пояснював - що таке - агітація, і що таке - політична реклама. Отже, будь-яку фразу журналіста , при бажанні, можна було би назвати політичною рекламою або агітацією і позбавити цілий, наприклад, телеканал ліцензії до кінця виборів. Сьогодні, майже чотириста депутатів пішли назустріч побажанням четвертої влади. В парламенті спостерігав за цим Максим Хортицький....

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Медійники по-різному зреагували на “милість” депутатів. Журналіст п’ятого каналу Єгор Соболєв не поспішає радіти новим змінам до виборчого законодавства, що стосуються пом"якшення діяльності мас-медіа. Спершу він проконсультується з юристами. А ведучий каналу "1+1" В’ячеслав Піховшек ухваленими змінами задоволений, хоча й бідкається, що, як завжди , парламент робить все в останню хвилину….

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Найбільше за свою долю переживали регіональні мас-медіа - попередній досвід показує, що місцева влада тиск на журналістів вважає нормою. Як зараз живеться пресі в українських областях? Та як під час виборів закон оберігає права виборців, кандидатів та журналістів у Бельгії?...

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Радіти змінам поки зарано, каже голова Київська незалежної медіа профспілки Сергій Гузь, оскільки, на його думку, новий закон має багато небезпечних підводних каменів. Ухвалені зміни перш за все на користь власникам каналів, а не журанлістам, зазначає медіа-юрист Олег Целуйко.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG