Доступність посилання

ТОП новини

Відкрили браму біля Секретаріату Президента України.


Віктор Міняйло Київ, 21 листопада 2005 (RadioSvoboda.ua) - За вказівкою голови Секретаріату Президента України Олега Рибачука відкрили ворота в паркані, який перегороджує вхід до вулиці Банкова, де знаходиться Секретаріат. Напередодні конференція партії “Пора”, яка відбудася сьогодні, ухвалила рішення зрізати паркан, як останню перешкоду між владою і народом.

Нарпикінці конференції виступив член політради «Пори» Андрій Юсов:

“Ми сьогодні говорили про стару владу і про паркани, які рік тому українське суспільство зняло між собою і владою. На жаль паркан біля Секретаріату Президента втричі вищий від того паркану, який рік тому спиляла громадянська кампанія “Пора”. Сьогодні я пропоную прибрати перешкоди руху громадян по вулиці Банковій, як такі, що символізують відокремлення влади від суспільства. Пора прибрати!”

На шляху до Банкової я зустрів народного депутата Павла Мовчана:

“По моєму паркан не там стоїть, паркан всередині. Цей нічого не вирушує. Отой паркан, який обтулив президента одразу після перемоги – то найтяжчий паркан. Цей паркан я не знаю чим зумовлений. Кажуть тут роботи якісь. Це звичайний Пі-Ар”.

А паркан нас зустрів кількома рядами ОМОНу у повному спорядженні. Усе нагадувало події помаранчевої революції, лише паркан тоді був втричі меншим. А біля міліціонерів з журналістами і пористами спілкувався голова Секретаріату Президента України Олекг Рибачук, і переконував, що завжди був проти парканів:

“Порі” я відповідаю, що зараз відкриваємо браму. Моя публічна позиція з перших днів відома. Брама, з точки зору політ технологій, побудована нашими ворогами. Зараз я дам команду і відкриємо браму. Чому це робити саме до річниці революції, питання не до мене. Я на нарадах його ставив 2 місяці назад. Ця брама для мене символ “антиющевковщини”. Це не його рішення! Це не моє рішення! Розказують, що це Київміськрада затверджувала проект. Статус цієї площі і так далі. Ситуацію довели до абсурду. Зараз я бачу стоїть ОМОН, чи спецвійська”.

За кілька хвилин ворота відкрилися, міліція і спецвійська розійшллися, і колона “Пористів” урочисто увійша на майдан біля Секретаріату президента України. На імпровізованому мітнигу Олек Рибачук запевнив, що відтепер брама буде відкрита завжди:

“Брама відкрита, якщо ви мені говорите, що треба зараз її там пиляти чи трощити, я проти. Ворота будуть відкриті, тільки за виключенням того, коли тут будуть протокольні заходи. Дизайн, як кажуть козаки, ми поміняємо. Але зараз їх пиляти нема сенсу”.

Після цієї обіцянки колона активістів “Пори” повернулася на майдан Незалежності.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG