Доступність посилання

ТОП новини

“Прорив” радикалізує всою діяльність у Криму.


Володимир Притула Симферополь, 28 листопада 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Проросійська молодіжна радикальна організація “Прорив” радикалізує свою діяльність у Криму. Сьогодні на прес-конференції у Симферополі її лідери заявили, що не залишать без відповіді жодної “антиросійської” та “антиправославної” дії “помаранчевої” влади.

Активісти проросійської молодіжної організації “Прорив”, досі відомі своєю участю у різних екстремістських заходах у Севастополі, Одесі, Києві і на Рівненщині, відсьогодні переходять до “жорстких і радикальних форм роботи”. Її лідери назвали “обгрунтованим” свій намір, цитую: “захищатися будь-якими доступними засобами, оскільки сама держава порушує конституційні права своїх громадян”, кінець цитати.

На прес-конференції у Симферополі активістка “Прориву” із Євпаторії Надія Полякова процитувала заяву: “Якщо гарантом Конституції не може виступати президент, то кримське молодіжне об’єднання “Прорив” залишає за собою право відбивати посягання на Конституцію з боку будь-якої першої особи і силових структур держави. (*15) Своїми діями Президент оголосив війну своєму народу і кримське молодіжне об’єднання “Прорив” цей виклик прийняло”, - заявила Надія Полякова, одна з лідерів цієї проросійської організації на прес-конференції у Симферополі.

Ні вона, ні її колеги не пояснили в чому проявлятиметься “жорсткість і радикальність форм роботи”, але Надія Полякова розповіла, чому “Прорив” радикалізується: “Захопивши владу, “помаранчеві” лідери фактично скасували верховенство закону, що і призвело до свавілля, що зараз зростає, чим ближчі парламентські вибори. Окрім цього свавілля, що царює в Україні, ще одна причина, яка переконала нас у правильності нашого рішення – це те, що “Прорив” виявився своєчасним і затребуваним у нашій країні, в наш час”, - заявила Надія Полякова. Вона додала, що активісти цієї радикальної організації неодноразово відчували підтримку з боку ієрархів і духовества УПЦ, після своїх акції ночували у храмах, в тому числі – Києво-Печерської Лаври.

Керівник кримського відділення “Прориву” Олександр Дубровський відзначив, що ця організація і надалі рішуче захищатиме “канонічне православ’я” в усіх кінцях України: “Ми це робимо, робитимемо й далі, і, я думаю, жодна помаранчева влада нас не зупинить!”, - заявив Олександр Дубровський.

Лідер “Прориву” Олексій Добичин теж відверто пояснив, чому ця організація займає таку антипрезидентську позицію: “На Україні владарюють ставленики Заходу, ставленики США, які точно виконують той план, що розроблений для знищення слов’янських держав – Росії, Білорусі та України, підпорядкування їхніх територій, їхніх людських і природних ресурсів. Подрібнення їх на суб’єкти і розподіл між світовими жандармами”, - заявив лідер “Прориву” Олексій Добичин. І саме тому активісти цього радикального угруповання збираються до Києва, де відкриється Форум лідерів демократичних країн Центральної і Східної Європи. Там “Прорив” і збирається показати “жорсткі і радикальні форми” своєї роботи.
XS
SM
MD
LG