Доступність посилання

ТОП новини

Одеса знову стала першою.


Петро Каландирець

До протистояння планували залучити будівельників
Одеса, 26 листопада 2005 (RadioSvoboda.Ua) - За часів правління вже екс-міського голови Руслана Боделана в Одесі було цілком звичним явищем відбудувати певний, навіть величезний об’єкт, а вже потім одержувати на нього дозвіл. Так сталося і з елітним житловим комплексом, який відбудований поруч із знаним у цілому світі приміщенням Театру опери і балету.

Два поверхи сучасного житлового комплексу були добудовані за часів правління попередньої міської влади без належного на це дозволу з боку депутатів і управлінь міської Ради.

Житловий комплекс виявився вищим, ніж старовинний будинок театру і це, на думку багатьох фахівців, негативно впливає на ґрунт і може значно вкоротити вік споруді.

Після повернення на посаду мера Одеси Едуарда Гурвіца до судових інстанцій були подані позови. Вже ухвалили і рішення. Ухвала передбачає демонтаж двох незаконно добудованих поверхів і запропонувати замовнику будівництва „Одеса-Інтерпроект” виконати це розпорядження. Терміни відведені на виконання рішення минали. 26 листопада довелося втручатися представникам державної виконавчої служби районного управління юстиції.

За словами юридичного управління Одеської міськради Андрія Іванського, на сьогоднішній день є рішення суду про демонтаж двох незаконно добудованих поверхів.

Зачинені двері елітного комплексу довелося відкривати таким чином
„Поведінка „Одеса Інтерпроект” є відверто паротизаконно. 23 та 25 листопада 2005 року державний виконавець пропонував добровільно виконати рішення суду. Двічі зафіксовані факти відсутності демонтажу двох поверхів. Прокуратура Одеси порушила карну справу за фактом невиконання посадовими особами „Одеса Інтерпроект” рішення господарського суду Одеської області”,- сказав Андрій Іванський.

Представники товариства „Одеса-Інтерпроект” зачинили брами і відмовлялися добровільно виконати рішення суду. Вони зачинили двері і намагалися залучити до конфлікту будівельників, яких виставили перед входом до житлового комплексу. Працівникам виконавчої служби довелося застосувати заходи примусового виконання.

Роботи з демонтажу двох незаконно добудованих поверхів буде виконувати підприємство „Теплоград”, яке спеціалізується на виконанні сантехнічних робіт і демонтажі.

„Підприємство „Теплоград” володіє обладнанням, якого в Одесі і в Україні досі не існує. Це спеціальні безударні технології. При їхньому застосуванні відсутній вплив на залізо-бетонні конструкції. Це не лише безпечно. Подібні технології вже відпрацьовуються у багатьох країнах Європи”, - сказав представник „Теплограду”.

Безпечними будуть розпочаті роботи для Одеського театру опери і балету і для сусідніх будинків. „Жоден будівельник не приступив до подібних робіт, не маючи гарантій, що театр не постраждає. Оперета є скарбом для всіх одеситів”.

Демонтаж двох поверхів елітного житлового будинку триватиме приблизно два місяці. Фінансування у розмірі 207 тисяч гривень нині буде надходити з бюджету виконавчого комітету Одеської міськради. Після цього планується подати відповідного змісту позов до суду і стягнути витрачені гроші з товариства „Одеса- Інтерпроект”.
XS
SM
MD
LG