Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті започаткований проект „Підтримай свого виробника – допоможи дітям міста”.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 30 листопада 2005 (RadioSvoboda.Ua) - На Прикарпатті започаткований проект „Підтримай свого виробника – допоможи дітям міста”. Акцію ініціювала місцева благодійна громадська фундація. Вона спрямована на те, щоб регіональні підприємства робили відрахування з продажу власної продукції на потреби хворих дітей.

Благодійна громадська фундація імені Короля Юрія, що діє на Івано-Франківщині, – одна з найбільших організацій такого типу в державі. Саме вона щороку ініціює проекти, спрямовані на розвиток місцевої громади та підвищення якості життя в ній. Цього разу благодійна громадська фундація започаткувала проект „Підтримай свого виробника – допоможи дітям міста”. Директор фундації Оксана Гуцуляк так охарактеризувала головну мету проекту:

„Проект започатковано з тою метою, щоб залучити громаду міста до вирішення нагальних соціальних проблем, які є в місті, а також, щоб залучити представників місцевого бізнесу до благодійності”.

Основним завданням проекту стало залучення місцевих підприємств-виробників до участі в благодійній акції. Такі підприємства перераховуватимуть відсоток від кожної проданої одиниці цієї продукції на допомогу дітям з особливими потребами. Проект підтримало відразу два великі місцеві підприємства – івано-франківські хлібо- та м’ясокомбінати. Голова правління м’ясокомбінату Микола Федик так пояснив бажання підприємства брати участь у проекті:

„Є така необхідність. І ми вже дали згоду щодо співпраці бізнесу зі сферою соціального захисту”.

По цілій області відтепер розповсюджуватиметься реклама, в якій наголошуватиметься, що один відсоток від кожної проданої одиниці продукції івано-франківських м’ясо- та хлібокомбінатів перераховуватиметься на допомогу дітям з особливими потребами. Вже визначено заклад, куди будуть спрямовуватись кошти. Це обласний лікувально-реабілітаційний центр для дітей, які мають вади опорно-рухового апарату, а також є розумово неповносправними. Директор реабілітаційного центру Ярослав Малюта привітав благодійну акцію і водночас зауважив:

„Було б добре, якби це починання підхопили також інші наші бізнесмени. Не так багато потрібно, щоб дітям забезпечити необхідні умови”.

Проект, започаткований благодійною фундацією на івано-франківськими підприємствами, підтримали також „Мережа громадянської дії В Україні” та Інститут сталих спільнот. Міжнародні організації, як зауважили їхні представники, вже не вперше підтримують благодійні акції на Прикарпатті, тому що вони мають чи не найбільший ефект і завжди дають конкретні результати.
XS
SM
MD
LG