Доступність посилання

ТОП новини

Рада Донецької обласної організації партії "Народний союз Наша Україна” звернулася до Петра Порошенка з проханням дати згоду на його призначення головою Донецької обласної адміністрації.


Ганна Іванова Донецьк, 1 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - З того часу, відколи Президент України Віктор Ющенко попередив голів обласних державних адміністрацій про можливість відставок, політичні сили Донецьку почали пропонувати можливі кандидатури на місце лідера Донетчини. Серед запропонованих кандидатів є і Петро Порошенко.

Рада Донецької обласної організації партії "Народний союз Наша Україна” звернулася до Петра Порошенка з проханням дати згоду на його призначення головою донецької обласної адміністрації. Це звернення Рада має намір направити Президенту і Прем''єр-міністру країни.

Подібні заяви представники “Нашої України” робили і раніше. Так, на засіданні Донецької обласної політичної Консультативної ради голова міського відділення партії Сергій Зікєєв сказав про те, що на думку його однопартійців найкращою кандидатурою на посаду лідера Донецької області є Петро Порошенко. За словами Сергія Зікєєва, найголовнішим аргументом для зміни нинішнього голови Донецької обласної державної адміністрації Вадима Чупруна є те, що за помилки його команди перед народом відповідає провладна “Наша Україна”. На думку активістів Донецької обласної організації “Народного Союзу Наша Україна” найкращім рішенням цієї проблеми була б заміна Вадима Чупруна на Петра Порошенка.

При цьому донецькі представники “Нашої України” не побоюються, що подібна ініціатива негативно позначиться на їх репутації. Щодо причин, що спонукали підтримати кандидатуру на посаду голови Донецької обласної державної адміністрації політика, який має високий антирейтинг, то донецькі представники “Нашої України” вважають, що головну роль відіграє не рейтинг, а професіоналізм Петра Порошенка.

“Призначення Порошенка позначилося би позитивно на зміні соціально-економічної ситуації в області”, - завірили у Донецькому відділенні “Нашої України”. Тут роблять ставку на динамічність політики, і вважають, що згодом рейтинг Петра Порошенко може підвищиться, адже обвинувачення проти нього й досі не доведені.

Сам Петро Порошенко також не виключає можливості зайняти посаду губернатора Донецької області. Про це він сказав у ході чату на сайті "Українська Правда".

Відповідаючи на питання про те, як він відноситься до ініціативи донецьких членів НСНУ призначити його губернатором Донецької області, Петро Порошенко відповів: (цитую) “Це відноситься до компетенції глави держави. Я буду працювати там, де це буде найбільше ефективно і корисно”.
XS
SM
MD
LG