Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: ульотна сфера.



Київ, 7 грудня 2005 року.

Ера цивільних повітряних польотів була розпочата людством ще півтораста років тому - за допомоги дирижабля з двигуном. З тих часів повітряні машини прогресували до невпізнаваності, однак і досі літак для більшості українців залишається лише мрією. Куди і за які гроші можуть літати українці сьогодні і чого хочуть пасажири та фахівці від польотів дня завтрашнього? Сьогодні до Дня цивільної авіації у “Звуках Життя” – УЛЬОТНА СФЕРА з Микитою Мойсеєвим.

Годину тому я сумно зітхав, пригадуючи свій останній авіапереліт - це було у 97 році. Кожен літак я пам’ятаю у нюансах - чи привітною була стюардеса, чи смачним обід. А в дитинстві ставив особисті рекорди - пив безкоштовний лимонад - по зав’язку. А остання, вже минулорічна спроба скористатись послугами залізного птаха результату не мала - простий підрахунок варотсті квитків до Симферополя змусив мене зрадити небу і їхати у Крим наземним транспортом. А хто, і за які гроші літає Україною - у столичному аеропорту Жуляни з’ясовувала Леся Штогрин.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Аеропорти - чи ненайболючіше місце українгської цивільної авіації, зазначають експерти льотної галузі. Найбільший вітчизняний міжнародний аеропорт Бориспіль -і той не відповідає міжнарожним стандартам. Фахівці кажуть, що за умов фінансових вливань,пропускна спроможність його може бути в кілька разів більше. А харківський еаропорт кризу успішно долає, зазначає місцева кореспондентка радіо Свобода Вікторія Маренич.Хоча, за словами міського голови Володимира Шумілкіна, летовище і досі залишається дотаційним.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Аби регіональні аеропорти могли пропонувати людям якісні послуги - їх треба приватизувати. Така думка колишнього міністра транспорту Євгена Червоненка. До речі, піймали його наші кореспонденти одразу після перельоту Київ-Одеса.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Колись герой Вахтанга Кікабідзе Міміно мріяв повернутися у велику авіацію і працювати пілотом у пасажирських літаках. А про що мріють юнаки Київського Національного авіаційного університету? Про їхні мрії дізнавалася кореспондентка "Звуків життя" Наталя Коваленко:

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG