Доступність посилання

ТОП новини

Візит міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту у Донецьк.


Ганна Іванова Донецьк, 12 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - У п’ятницю, дев’ятого грудня, міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко відвідав Донецьк. Міністр поспілкувався з головою Донецької облдержадміністрації Вадимом Чупруном, відкрив дитячий майданчик та зустрівся з студентами.

У 2006 році у Донецькій області має бути створено 10 нових дитячих будинків сімейного типу. Відповідна домовленість з головою Донецької облдержадміністрації Вадимом Чупруном була досягнута 9 грудня 2005 року, під час робочого візиту міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка до Донецької області. Також, Юрій Павленко закликав місцеву владу працювати над збільшенням інтернатів, де перебувають по 250-300 вихованців.

Міністр відвідав у Донецьку центр реабілітації дітей-інвалідів “Веселка”, побував у дитячому будинку сімейного типу родини Карпусів, де виховується 15 дітей.

Також Юрій Павленко ознайомився з роботою обласного центру ресоціалізації наркозалежної молоді “Твоя перемога”, мережу яких розвиває Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, поспілкувався з колишніми наркозалежними людьми, що проходять у центрі реабілітацію.

Крім того, Юрій Павленко відкрив у Донецьку дитячий майданчик. Говорить Юрій Павленко: “За чотирнадцять років ми довели країну до того стану, коли міністр відкриває дитячий майданчик, і відкриття дитячого майданчика стає ледве не суперподією. Завдання наше, щоб відкриття дитячого майданчика стало пересічною подією. Це той план і та головна мета, завдання, яке ми для себе ставимо у цьому проекті. І це є політична воля, політичне завдання для кожного, для влади, для місцевих органів влади, для політичних партій, для суспільних організацій”, - зазначив міністр.

На питання донецьких журналістів, чи не більш доречно міністрам відкривати не дитячі майданчики, а заводи, які мають дати тисячу робочих місць, Юрій Павленко відповів, що для нього завод та дитячий майданчик - рівнозначні поняття, тому що відсутність одного або іншого приводить до жалюгідних результатів конкретного громадянина. Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту виказав надію, що у зв’язку з тим, що 2006 рік оголошений роком захисту прав дитини в Україні, місцева влада збільшить фінансування на будівництво дитячих та спортивних майданчиків.

У ході поїздки Юрій Павленко зустрівся також зі студентами вищих навчальних закладів Донецька. Під час спілкування молодь найбільше цікавили питання стосовно молодіжного житлового кредитування, демографічної ситуації та працевлаштування, зокрема, програма щодо гарантій першого робочого місця.

Довелося міністру відповісти і на питання стосовно його участі у виборчому процесі. За словами Юрія Павленка, він ще не вирішив, чи буде балотуватися у Верховну Раду чи залишиться на своїй посаді. Але посада міністра йому більш до вподоби.

Говорить Юрій Павленко: “Більш ефективна робота у виконавчій владі. Якщо порівнювати трирічний досвід роботи у Верховній Раді і майже рік на посаді міністра, то звичайно, більше задоволення від результатів своєї роботи і можливостей своїх, звичайно, є на посаді міністра. І більше можливостей виконати зобов’язання свої та обіцянки, які я зокрема давав у Донецькій області, коли був представником від фракції Наша Україна”, - сказав міністр у справах сім’ї, молоді та спорту .
XS
SM
MD
LG