Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя” Будні і свята української міліції.


Київ, 20 грудня 2005 року. Ця професія - на перших позиціях в списку найнебезпечніших. Ці люди зобов’язані захищати інших людей від правопорушень, хоча все частіше самі потребують захисту - морального, матеріального, духовного. в цій діяльності тісно переплетені романтика і банальні будні, звитяга і аморальність, жорстокість і професіоналізм. Це - українська міліція. Сьогодні її свято. Про сучасних українських дядь Стьоп сьогодні у "Звуках життя" - будні і свята української міліції - з Віолою Бурдою.

Різноманітні соціологічні опитування засвідчують низький рівень довіри людей до міліції. він коливається на рівні кількох відсотків. Навіть після буремних днів помаранчевої революції , міліція так і не стала з народом, кажуть перехожі на вулицях.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Олексію - шістдесят років. Він - саме з тих людей, яких міліція може затримати тільки за зовнішній вигляд, а бомжі - сприйняти за СВОГО. З правоохоронцями Олексій спілкувався не раз - втім, не говорить про що саме. Але без сліз згадувати свій досвід перебування у міліції - не може.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Заяложена фраза про те, що "кадри вирішують все" для міліції не втратила актуальності. Ба стала визначальною для української міліції, бо правоохоронним структурам сьогодні як ніколи бракує професіоналів, каже старший лейтенант міліції Віктор Коломієць. Він має дві вищі освіти і працює у Києві у відділі з розкриття економічних злочинів.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Після приходу помаранчевих до влади - вони заходилися міняти міліцейське керівництво на місцях. Не оминуло це і Львівщину - там міліціонери перш за все вирішили боротися із викраденням машин і організованою злочинністю. Чи вдало - знає кореспондент Радіо свобода у Львові Галина Терещук. Натомість у Криму, після зміни міліцейського керівництва рік тому, люди набагато менше стали скаржитися на порушення своїх прав міліціонерами - каже кореспондент радіо свобода Володимир Притула:

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG