Доступність посилання

ТОП новини

Парламент попередньо ухвалив зміни до Конституції України щодо місцевого самоврядування


За це проголосували 328 депутатів. Однак не підтримали законопроект у повному складі ПРП, УНП, та Народний рух. Тепер законопроект має розглянути Конституційний Суд.


За це проголосували 328 депутатів, при необхідних 226. Не голосували за проект у повному складі Реформи та порядок, Народний рух та Українська народна партія.

Свою позицію пояснює лідер УНП Юрій Костенко: “Ми розробили новий Бюджетний кодекс, в якому запропонували принципово-іншу модель формування бюджетів місцевих органів влади. Ця модель працює в усьому світі і називається формування бюджетів “з низу догори”. На превеликий жаль, Верховна Рада навіть не розглянула цей документ. Але ж влада ніколи не буде ефективною, якщо вона не має матеріальної основи для своєї ефективної роботи. Коли територіальна громада, отримавши великі начебто права керувати в області, їздитиме в Київ і жебратиме ложку бюджетних дотацій, то це не самоврядування”.

Тепер законопроект має розглянути Конституційний Суд.

За зміни до Конституції Верховна Рада проголосувала у грудні минулого року пакетом, таким чином перетворивши Україну на парламентсько-президентську республіку.

Однак набрати чинності ці зміни мали з 1 вересня нинішнього року, за умови, що до цього часу народні обранці ухвалять конституційні зміни щодо місцевого самоврядування.
XS
SM
MD
LG