Доступність посилання

ТОП новини

"Звуки життя”: Родзинки року.


Київ, 29 грудня 2005 року. До кінця року лишилося два дні. Комусь дві тисячі п"ятий рік приніс нові сподівання, комусь - розчарування. З якими настроями прожили цей рік українці і які події стануть історичною візитівкою дві тисячі п"ятого? Підбивають підсумки Звуки Життя – РОДЗИНКИ РОКУ з Віолою Бурдою.

Галина - жителька міста Яготин, безробітня. Колись працювала в їдальні. Тому для неї тему подорожчання продуктів та бензину не затьмарила навіть гривня, яка в той же час подорожчань теж зросла у ціні. М"ясна, бензинова та цукрова кризи звалилися на голови українців за прем"єрства Юлії Тимошенко. Тоді українці ганяли магазинами у пошуках дешевого цукру і по-людськи Юлія Тимошенко їх розуміла.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Рік, що минає- дві тисячі п"ятий - багато хто з українців за революційною звичкою зустрів на Майдані. Ще настільки сильними були враження від президентських виборів, ще настільки терпким був дим вогнищ наметових містечох, що саме політичні події опинилися на перших місцях соціологічних рейтингів. Найпершою за хронологією у цьому списку - інавгурація новообраного президента Віктора Ющенка. Вона теж - вперше за новітню історію Україхни! - відбувалася на Майдані Незалежності.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Цілий рік - з травня до травня - Україна жила передчуттям грандіозного свята, яке вперше змусило іноземців масово відвідати країну диких танців. Хоча прославлені революцією Гринджоли програли - Україна провела ювілейне Євробачення і цим знову - вкотре за цей рік привернула увагу європи. Які події ще змушували їх вимовляти назву - Україна? Розповідає Олекса Семенченко з Лондона.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Українсько-російські газові стосунки - чи не остання, а тому - соковита крапка в кінці року, що минає. Космічні ціни за кубометри блакитного палива, можливе демонстративне відключення УКраїни від газової труби - ця тема стала номером один в маршрутках і урядових кабінетах, в фаст-фудах і в Секретаріаті Президента. Про газові перспективи заговорили навіть ті, хто принципово не цікавився політикою чи економікою. Саме наприкінці року газова епопея зимусила багатьох Українців переглянути своє ставлення до сусідньої Росії.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG