Доступність посилання

ТОП новини

Вперше міністром оборони Латвії стала жінка.


Людмила Пилип Рига, 6 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Вперше в історії Латвійської Республіки керівником оборонного відомства стала жінка. Вчора Сейм Латвії затвердив кандидатуру Лінди Мурнієце на посаді міністра оборони. Відтепер в Латвії жінки обіймають посади Президента, голови Сейму та міністра оборони.

Кандидатуру Лінде Мурнієце на посаду Міністра оборони Латвії висунула партія “Новий час”, членом якої вона є. Колишній міністр оборони Ейнарс Репше залишив цю посаду після того, як Прем”єр-міністр Айгарс Калвітіс публічно оголосив інформацію про порушення кримінальної справи щодо його фінансової діяльності. За словами Ейнарса Репше, Лінда Мурнієце добре володіє ситуацією і має досвід роботи в оборонній сфері.

До обрання міністром оборони Лінда Мурнієце обіймала посади парламентського секретаря Міністерства внутрішніх справ та Міністерства оборони. Вона була заступником голови Комісії Сейму з оборони та внутрішніх справ, а також головою Антикорупційної комітету.

Лінда Мурнієце закінчила відділення журналістики філологічного факультеру Латвійського уніеврситету, має ступінь бакалавра соціологічних наук. Їй 35 років, одружена, має двох дітей.

Після затвердження Лінда Мурнієце зазначила, що головним завданням на посаді керівника Міноборони вона вважає зміцнення латвійської армії, а також підготовку до саміту НАТО, який відбудеться в Ризі в листопаді цього року:

"Важливим для армії є технічні питання, озброєння та навчання. Моїм головним завданням є також спостереження за тендерами, які проводять в армії, щоб вони відповідали критеріям, необхідним для професійної армії".

Мешканці Риги в основному позитивно оцінюють обрання Лінди Мурнієце міністром оборони.

1 респондент: Якісь зміни мають бути, лише б вони були на краще.

2 респондент: Не знаю, можливо в неї серце військового. Нехай їй щастить.

3 респондент: Якщо Сейм її затвердив, значить вона компетентна людина.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG