Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі сформована нова міська виборча комісія.


Петро Каландирець Одеса, 9 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - До створеної сьогодні на сесії Одеської міськради нової міської територіальної виборчої комісії увійшли 14 представників різних політичних партій. Депутати ухвалили рішення, згідно з яким зросте кількісно і новий склад Одеської міської Ради.

Після проведеного у сесійному залі жеребкування стало відомо, що міськвиборчком в Одесі очолить висуванець Партії правозахисту Дмитро Монахіді, а його заступником стала – Лариса Шилова (від блоку ПРП – “ПОРА”) . Секретарем виборчої комісії обрана менеджер авіакомпанії „Таврія” Тетяна Кузнєцова. Її запропонувала Партія національно-економічного розвитку України.

У міській виборчій комісії працюватимуть представники різноманітних політичних партій. Це Партії промисловців і підприємців України, Народного блоку Литвина, Комуністичної партії України, Партії регіонів, Партії „Третя Сила”, Блоків Юлії Тимошенко та „НеТАК”, Соціалістичної партії України, блоку „Наша Україна” та місцевих – Блоків - Павлюка та „За Одесу. За мера”.

Протест проти відсутності представництва у міськвиборчкомі оголосили лише представники блоку Наталки Вітренко. Начальник юридичного управління міськради Анатолій Іванський пояснив це тим, що представники місцевого відділення згаданого політичного блоку подали до міськвиборчкому неправильно оформлені документи.

Депутати міськради підтримали проект рішення про збільшення кількісного складу новообраної міської Ради. Замість звичних ста тут працюватимуть 120 депутатів.

Проти такого рішення у сесійній залі виступив лише один депутат – співголова фракції Блоку Юлії Тимошенко у Одеській міськраді Георгій Селянин. На його думку, збільшення кількості депутатів Ради жодним чином не вплине на працездатність органів місцевого самоврядування.

„Збільшення кількості депутатів вигідне лише тим, хто сьогодні торгує місцями у списках - політичним менеджерам. Саме тому, до того часу, коли Кабінет Міністрів буде доплачувати до міського бюджету один мільйон гривень за кожне додаткове місце у Одеській міськраді, я буду називати таку пропозицію провокацією, яка є викликом громадській думці і такою, що суперечить інтересам більшості одеситів. 20 нових депутатських крісел - це зовсім не теж саме, що 20 нових додаткових місць у міських лікарнях. І доки немає можливості покласти у руку нужденного хліб, не слід класти туди каміння”, - заявив Георгій Селянин, наголосивши, що така його позиція і є офіційною точкою зору Фракції Блоку Юлії Тимошенко у Одеській міській Раді.

У підсумку, за збільшення кількісного складу нової Одеської міськради проголосували 67 депутатів і проти лише чотири.

Одеський міський голова Едуард Гурвіц в інтерв”ю місцевим журналістам, коментуючи ухвалене депутатами рішення, сказав, що ставлення до нього є „подвійним. З одного боку, в Одеській міській Раді працювали навіть 500 депутатів. Але, головне не численний, а якісний склад. Будемо сподіватися, що новий склад міськради працюватиме якісно і це позитивно відзеркалиться на житті мешканців міста”.

На сесії Одеської міськради депутати проголосували і за бюджет Одеси на 2006 рік. З цього приводу доповідала начальник управління фінансів Світлана Бедрега. За її словами, у запропонованому народним обранцям рішенні знайшли своє відображення приоритетні напрямки бюджетної політики, зокрема, збереження соціальної спрямованості бюджету та концентрація ресурсів на основних напрямках. Загальний обсяг прибутку бюджету складає один мільярд 35 мільйонів гривень. Це на 132% більше рівня минулого рівня.

На відміну від попередніх років у 2006 році Одеса стає замість міста-донора містом-реципієнтом. У новому бюджеті міста значні суми виділені на ремонт житлового фонду, підтримку незахищених верств населення, фінансування потреб міського транспорту, освіту, розвиток фізичної культури серед молоді і таке інше.
XS
SM
MD
LG