Доступність посилання

ТОП новини

Районні Ради в Одесі відновлювати не збираються.


Петро Каландирець Одеса, 20 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Про це заявив Одеський міський голова Едуард Гурвіц на зустрічі з членами Координаційної Ради політичних партій. Цього дня у великому залі Одеської міськради зібралися представники 47 політичних партій регіону.

Саме нинішній мер міста у 90-х роках розпустив райради Одеси і нині твердо заявив, що відновлювати їхню діяльність не збирається. Він висловив думку про необхідність створення у причорноморському місті органів самоорганізації населення і сподівається, що обрана у березні 2006 року міська Рада ухвалить необхідне для цього рішення.

В Одесі ведеться і робота, покликана, у найближчому майбутньому виділити центр міста як історичне місце, обмеживши там можливість забудови, яка може порушити його цілісність.

Відповідаючи на численні запитання партійців, Едуард Гурвіц назвав серед найважливіших досягнень нинішньої влади організацію вже двох успішних аукціонів з продажу землі. Це були перші відкриті аукціони, внаслідок яких міський бюджет розвитку одержав майже 90 мільйонів гривень. Цілковитий рекорд поставили, коли за 43 сотки землі учасник аукціону заплатив 20 мільйонів гривень.

Координаційна Рада політичних партій в Одесі
„Це перевищило наші очікування, бо такої вартості землі в Україні ще не було. Отримані від аукціонів гроші надійшли до бюджету розвитку і витрачаються на чимало програм. Зокрема, фінансування технічного обладнання електротранспорту, підтримку житлово-комунального господарства, проведення ремонту автошляхів, підтримку управління освіти і таке інше”,- сказав одеський міський голова.

Едуард Гурвіц піддав критиці ситуацію на АТ „Одесаобленерго”. На його думку, ситуація ускладнюється ще і тим, що власники енергетичної кампанії „не вкладали необхідне фінансування у виконання інвестиційних зобов”язань та утримування обладнання. Нині обіцянки виправити помилки ними дотримані. Ми проводимо одночасно переговори і боротьбу з „Одесаобленерго” з метою виправити ситуацію”.

На наступному засіданні координаційної ради лідери місцевих осередків матимуть зустріч з головою одеської міської територіальної виборчої комісії.
XS
SM
MD
LG