Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Відмінити митницю!



Київ, 26 січня 2006 року.

Один з героїв популярного радянськго фільму "Біле сонце пустелі" митник Павло Верещагін,напевно,чи не єдиний представник своєї професії, якого увічнив кінематограф. Як на мене, персонаж Верещагін вийшов дуже симпатичний - ложками їв чорну ікру, був мужнім, хоробрим і принциповим, через що загинув, але народне добро не віддав ворогам. А якими вони є, справжні, не екранні українські митники? Як до них ставляться громадяни і нова влада? Як працює іноземна митниця? Про смішні та серйозні історії, пов"язані з митницею, сьогодні, у міжнародний день митної служби, у "Звуках життя" – ВІДМИТИ МИТНИЦЮ! – з Віолою Бурдою.

В рамках боротьби з корупцією, яку проголосив президент Ющенко, чи не першим пунктом значилася митниця. за оцінкою президента, робота митної служби України схожа на (цитую) "зраду національних інтересів" і хабарництво там масове явище. Відтак у вересні глава держави звільнив зі посади головного митника Володимира Скомаровського і призначив на його місце Олександра Єгорова. Чи змінилася ситуація на українській митниці після владних коректив? Ми звернулись до перехожих на вулиці із запитанням - хто такі митники і чи подобається вам їхні робота?

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Українські благодійні організації по чорнобильським програмам часто возять дітей оздоровлювати на Кубу. І не можуть собі відмовити у підробітку. Галина - була однією з таких дітей і тоді відчула себе справжньої контрабандисткою. Вихователі - розповідає Галя - складають дітям у сумки цілі пакунки з кубинськими сигарами - за законом, можна провезти через кордон лише дві коробки сигар....

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Стратегічний український продукт - сало - заборонено ввозити до Сполучених Штатів. Але журналістка радіо Свобода Ірина Халупа якось наважилась перевезти його через американську митницю, дуже вже її знайомі просили такий гостинець. Що з того вийшло?

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Львівські митники іноді затримують незвичний товар - із середньої Азії контрабандисти везуть ящірок - в Європі одна штучка коштує п"ятдесят доларів. Злочинець має бути юридично грамотним - казав герой фільму "Бідна Саша". Контрабандист - як мінімум, має знатися на тих речах, які він незаконно перевозить - особливо якщо це - твори мистецтва. Чому - знає Галина Терещук, кореспондент радіо свобода у Львові.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG