Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі протестують проти дій енергетиків.


Петро Каландирець Одеса, 3 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні в Одесі близько тисячі активістів організації „Народний виконком” пікетували приміщення акціонерного товариства „Одесаобленерго”. Вони протестували проти щоденних відімкнень електроенергії у квартирах одеситів.

Учасники акції протесту пов’язують щоденні знеструмлення квартир з виборами до рад різних рівнів і спробами акціонерів „Одесаобленерго” викликати невдоволення серед одеситів до міської влади.

Представники „Народного виконкому” вимагали цілодобового забезпечення електроенергією закладів охорони здоров”я, дитячих садків, вищих навчальних закладів та шкіл, відшкодувати матеріальні і моральні збитки тим, хто постраждав від несанкціонованих знеструмлень помешкань одеситів.

Присутня на акції голова Одеської організації соціального захисту населення „Благовіст” Ніна Котик назвала ставлення до мешканців міста у підрозділах енергопостачальної кампанії „нестерпним”.

За її словами, навіть ті хто постійно сплачує за спожиту електроенергію, страждає від знеструмлень квартир.

Учасники пікету
У одному з пунктів прийому платні за електрику (Одеса, вул. Добро вольського, 131) для відвідувачів створили нестерпні умови. Там величезні черги. Щоб заплатити за спожиту електрику, одесити мають стояти у чергах одну – дві доби. Умови сервісу взагалі не витримують критики.

“Таке ставлення до людей, які фактично утримують обленерго, важко з чимось порівняти. Я згодна з тими, хто прийшов на пікет, і теж кажу: геть „Одесаобленерго”, яка псує життя одеситам”,-заявила пані Котик.

Серед учасників проведеного біля приміщення енергопостачальної кампанії пікету та їхніми противниками виникли кілька сутичок.

Керівники Одесаобленерго до учасників пікету не вийшли. Вони відмовилися і від спілкування з працівниками засобів масової інформації.

Учасники пікету
Як відомо, за скаргою міського голови Едуарда Гурвіца Приморський районний суд Одеси прийняв ухвалу, якою заборонив кампанії „Одесаобленерго” знеструмлювати помешкання одеситів. Енергетики цю ухвалу проігнорували. Світло у квартирах, закладах охорони здоров’я без будь-яких пояснень зникає іноді на п’ять - шість діб.
XS
SM
MD
LG