Доступність посилання

ТОП новини

Чергову спробу обрати конституційних суддів депутати запланували цього тижня на останній сесії


Сьогодні на Погоджувальні Раді керівники фракцій та груп зазначили, що візьмуть участь у голосуванні за четвірку суддів від парламенту.

Сьогодні на Погоджувальні Раді керівники фракцій та груп зазначили, що візьмуть участь у голосуванні за четвірку суддів від парламенту.

Головний соціаліст Олександр Мороз повідомив: “Я вважаю, що члени погоджувальної ради залишилися при своїй думці. Кожен з них хоче привести до присяги суддів, але не зараз. А ми постійно голосували, але, на жаль, не вистачало голосів. Тому що ті, хто добивається голосування, в сесійному залі не голосують”.

Якщо парламентську четвірку цього тижня не вдасться обрати, провладні сили обіцяють привести до присяги тих 9 кандидатів, яких призначив з’їзд суддів та Президент.

Однак опозиція не погоджується з такими умовами.

Комуніст Петро Симоненко: “Сьогодні Секретаріат Президента намагається незалежну гілку влади Верховну Раду відсторони від формування Конституційного Суду. І зрозуміло, що тільки будуть приведені без узгодження до присяги судді, призначені указом Президента та з’їздом суддів, то Верховна Рада як незалежна гілка влади буде виключена”.

Адвокати вже подали звернення до Печерського суду Києва на Верховну Раду, яка упродовж останніх двох місяців не може привести до присяги суддів Конституційного Суду.
XS
SM
MD
LG