Доступність посилання

ТОП новини

Про проблеми безпритульних говорили в Одесі.


Петро Каландирець Одеса, 6 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Цьогорічної зими до масової загибелі на вулицях України безпритульних громадян призвела бездіяльність чиновників. Таку думку під час проведеного в Одесі круглого столу висловив керівник благодійного фонду "Дорога додому" Ігор Каміннік.

Інформаційні агенції повідомляють, що впродовж другої половини січня в Україні до медиків зі скаргами на переохолодження звернулися понад 6 тисяч громадян. Госпіталізовані були понад три тисячі, померли 640 українців.

Серед тих хто став жертвою морозів - переважно представники малозабезпечених верств населення.

За два зимових місяці в Одесі від переохолодження померли сотні безпритульних. Такі відомості поширив фонд "Дорога додому", наголосивши, що і сьогодні офіційні відомості, які стосуються кількості безпритульних - жертв морозів - розголосу не підлягають.

"Пасивність влади у питанні загибелі безпритульних вже навіть не дивує. Викликає подив відсутність зацікавлення до цієї статистики українських ЗМІ. Спостерігаючи за інформаційними повідомленнями, масова загибель птахів від курячого грипу хвилює українських журналістів набагато більше. Тим часом, у небезпеку від нового посилення холодів потрапили сотні безпритульних дорослих і дітей".

У проведеному за сприяння управління внутрішньої політики Одеської міськради круглому столі брали участь і представники різних християнських церков.

На думку священика Римо-Католицької церкви, директора благодійного фонду "Карітас спес" о. Миколи Гуцала, проблеми безпритульних нині набувають особливої гостроти. РКЦ нині проводить щоденне харчування близько сотні одеситів, які внаслідок різних обставин опинилися без даху над головою. Щоправда, не всім чиновникам до вподоби така благодійна діяльність рико-католиків.

О. Микола Гуцал: "Звичайні люди дуже тішаться, підтримують і розпитують нас. Дирекція парку "Преображенський" нажаль виявила своє нерозуміння і небажання. Директор кілька разів підходила до мене з претензіями і вимагала щоби ми забиралися геть. Вона казала щоби ми шукали інше місце для роздачі гарячого харчування..."

На думку директора благодійного дому для безпритульних дітей "Світлий дім" отця Олександра Чумакова - "чиновники на місцях не сприяють благодійним крокам громадських організацій і прагнуть сконцентровувати безпритульних дітей у інтернатах - де над ними знущаються".

Олександр Чумаков: "На сьогоднішній день ми не маємо інформації про безпритульних дітей, які замерзли б під час морозів в Одесі. Вони знайшли притулок біля теплотрас чи у бункерах при теплотрасах. Міліція не чіпала цих безпритульних дітей, бо влаштовувати їх все одно немає куди".
XS
SM
MD
LG