Доступність посилання

ТОП новини

Литовські підприємці йдуть до України.


Людмила Пилип Рига, 6 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Литовське підприємство деревообробного та меблевого виробництва Vakaru medienos grupe має намір активно працювати на українському ринку. Литовці планують інвестувати в будівництво в Чернігівській області нового комбінату з виробництва ДСП та меблів майже 25 мільйонів доларів.

Голова правління Vakaru medienos grupe СіґітасПаулаускас, який також є одним із основних акціонерів підприємства, зазначив, що Україна є перспективною для ведення бізнесу країною. Литовські бізнесмени планують, що вже в кінці цього року в Чернігівській області почне працювати нове деревообробне підприємство:

«Це країна, в якій є значний промисловий потенціал, велика країна. Тому ми вирішили працювати в Чернігівській області, роблячи ту роботу, яку знаємо і розуміємо. Тут є вільні ресурси для переробки, є грамотні спеціалісти, є всі передумови, щоби здійснити цей проект. Це буде не в самому Чернігові, а в Корюківці, недалеко від Брянської області Росії, і, якщо нам не буде достатньо ресурсів в Україні, можна буде купити в Росії».

За словами Сіґітаса Паулаускаса, його компанія має конкретні плани для свого українського виробництва:

«Зараз ведеться реєстрація підприємства, яке буде виробляти приблизно 150 тисяч кубометрів на рік деревної плити, з частини якої будуть виробляти меблі за литовським дизайном та технологією. Частину будуть продавати місцевим підприємствам. Частину меблів будуть експортувати. На підприємстві буде працювати 500 осіб, в основному місцеві. На першому етапі люди будуть навчатися в Литві, на наших підприємствах, потім будуть працювати. Цей проект на 100 відсотків інвестує литовська сторона».

У здійснені литовського проекту зацікавлена й сторона українська. Ось як про це сказав заступник торговельно-економічної місії Посольства України в Литві Юрій Курганський: «Підприємство Vakaru medienos grupe є одним із провідних підприємств деревообробної та меблевої галузі Литовської Республіки. Оборот підприємства протягом минулого 2005 року склав приблизно 100 мільйонів доларів. Підприємство зарекомендувало себе як надійний партнер і в Литві, і в країнах Балтії. Дуже приємно, що провідні підприємства Литовської Республіки знайшли за доцільне звернути свою увагу на промисловий та економічний потенціал України».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG