Доступність посилання

ТОП новини

Зникнення у донецького адвоката теки з документами у справі Гонгадзе.


Ганна Іванова Донецьк, 9 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У адвоката генерала Олексія Пукача Сергія Осики зникла тека з секретними документами у справі журналіста Георгія Гонгадзе. Сам адвокат заявляє, що документи пропали після обшуку донецькими правоохоронцями офісу “Антикорупційного комітету”, який він очолює.

У донецького адвоката Сергія Осики, який представляв у суді інтереси фігуранта у справі Георгія Гонгадзе Олексія Пукача пропала тека з документами у цій справі. Адвокат пов’язує цю пропажу з обшуком, що проводився правоохоронними органами у офісі “Антикорупційного комітету”, який він очолює.

Сергій Осика: “По справі Гонгадзе... У мене пропала тека – це тека, яка стосується моїх особистих взаємин з моїм підзахисним Пукачем. Це переписка, це договори, які я з ним укладав, це його листи до мене, це всі документи, які пов’язані з моєю адвокатською діяльністю, що стосується відносин адвокат-клієнт. Тобто, ці документи ніхто не має права оглядати, ніхто не має права вилучати”.

При цьому Сергій Осика підкреслив, що пропажа теки не пов’язана з розглядом справи Георгія Гонгадзе. За його словами, це швидше за все просто збіг обставин. Але в зв’язку з тим, що за словами адвоката, під час обшуку були порушені його права, він готує звернення для порушення кримінальної справи проти працівників прокуратури.

Водночас прокурор Донецької області Олексій Баганець на прес-конференції в Донецьку 8 лютого заявив, що нічого не знав про цю теку.

Олексій Баганець: “Наскільки мені відомо, перше, що він заявив тим, хто займався перевіркою, що у нього зникли 26 тисяч доларів. Про те, що у нього зникла таємна тека, тим більш зі справою Гонгадзе, я не знаю”.

За його словами, огляд офісу громадської організації "Антикорупційний комітет", яку очолює Осика, пов''язаний тільки з незаконним збором адвокатом інформації про особисте життя деяких осіб, серед яких є і юристи.

Баганець визнав, що під час огляду в адвоката були вилучені три теки з документами і комп''ютери. Але при цьому він попередив адвоката, що якщо по результатах перевірки буде доведено, що Осика зробив завідомо неправдивий донос, то він також може бути притягнутий до кримінальної відповідальності.
XS
SM
MD
LG