Доступність посилання

ТОП новини

Дистанційна пресконференція Павла Лазаренка.


Геннадій Сахаров Дніпропетровськ, 17 лютого 2006 (RadioSvoboda. Ua) - 16-го лютого у Дніпропетровську відбулася пресконференція Павла Лазаренка, проведена за допомогою супутникового телефонного зв’язку.

Перше запитання, поставлене на пресконференції перед Павлом Лазаренком, стосувалося його ставлення до заяви міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка про те що Лазаренко не повернеться в Україну до виборів. Павло Лазаренко відповів:

“По перше – Луценко зробив політичну заяву як представник, як рупор Соціалістичної партії. По друге – федеральний суддя це повністю автономна установа і тільки вона визначає дату проведення слухань. Я сьогодні з усією відповідальністю заявляю що дата проведення слухання залежить виключно від того коли пан Луценко і Генеральна Прокуратура нададуть матеріали, які стосуються радгоспу “Науковий”. Так що слова міністра Луценка, соціаліста Луценка необ’єктивні, не відповідають дійсності у правовому полі країни, де перебував з візитом пан Луценко.”

Павло Лазаренко додав що 15-го лютого відбулася зустріч представників блоку Лазаренка з першим секретарем політради Соцпартії Йосипом Вінським і якщо Юрій Луценко лише озвучив бажання соціалістів, то пан Вінський прямо зажадав щоб блок Лазаренка зменшив свою політичну активність. Павло Лазаренко сказав також що він повернеться в Україну найближчим часом і вже визначена дата його повернення але він не хоче її оприлюднювати.

Олександр Мороз, котрий 16-го лютого перебував у Дніпропетровську, коментуючи сказане Павлом Лазаренком, зауважив що той відстав від політичної ситуації в Україні і слабкий у юриспруденції, бо Луценко не впливає на Генеральну Прокуратуру, яка веде справу Лазаренка. Олександр Мороз не заперечив що зустріч представників блоку Лазаренка з Йосипом Вінським могла відбутися, але за його словами Вінський міг вдатися до загальних міркувань, не маючи на увазі політичний тиск. Пан Мороз зазначив також що повернення Лазаренка є бажаним бо він є цінним свідком і може багато розповісти.

Що Павло Лазаренко і підтвердив, нагадавши про судовий позов партії “Громада” проти Леоніда Кучми, який розглядається у Голосіївському суді Києва:

“Я один з небагатьох людей, я б сказав, троє людей знають дійсну ситуацію, що відбувалася навколо Кучми починаючи з 94-го року і закінчуючи 97-м, що стосується мене. Є троє людей, котрі знають весь зворотній бік діяльності Кучми. І я абсолютно розумію що ні за яких умов Кучма не бажає розкриття у повній мірі тої інформації, яка є.”

Павло Лазаренко сказав, що, виходячи з аналізу діяльності партій і блоків на Дніпропетровщині, зокрема Блоку Юлії Тимошенко, Народної партії, Соціалістичної партії він розуміє що конкурентне і часом вороже ставлення до його блоку зумовлене боротьбою за електорат. Він також зазначив що політична боротьба на Дніпропетровщині безпосередньо пов’язана з економічними інтересами політично-фінансових груп, сказавши що сьогодні економіку області більшою мірою контролюють донецькі групи а також група “Приват” Ігора Коломойського і “Інтерпайп” Віктора Пінчука та що політично згуртована Донецька область на відміну від Дніпропетровської ніколи не дозволила би щоб нею керували чужинці.

Пан Лазаренко зазначив що дніпропетровська еліта в умовах політичної чехарди зі змінами голів обладміністрації дозволила розпорошення політичного потенціалу області, інтереси якої у Верховній Раді не захищаються належним чином і пожалкував з приводу зміщення Миколи Швеця з посади голови обласної адміністрації. З кандидатурою, яку блок Лазаренка підтримає на виборах міського голови Дніпропетровська, за його словами, блок і партія “Громада” визначилися остаточно але оголошення про це відбудеться за тиждень.

Павло Лазаренко, нагадавши що він є кандидатом у депутати обласної ради, запевнив, що він обов’язково буде зареєстрований і кандидатом у народні депутати та що блок Лазаренка отримає більшість на виборах до дніпропетровської обласної ради. Пресконференцію Павло Лазаренко закінчив словами “До скорої зустрічі.”

Нагадаємо, що сьогодні, 17 лютого, виповнюється 7 років з того моменту як Верховна Рада України на звернення Генеральної Прокуратури України дала дозвіл на арешт екс-прем’єрміністра України, тоді народного депутата Павла Лазаренка.
XS
SM
MD
LG