Доступність посилання

ТОП новини

10-тьох громадян Узбекистану, яких депортувала українська влада, заарештували відразу після прибуття в Ташкент


Про це в інтерв''ю радіо “Свобода” повідомив заступник керівника громади узбецьких політичних біженців в Україні Хаттам Хаджматов: “Десятьох людей відправили з Сімферопольського аеропорту звичайним рейсом у супроводі представників узбецьких спецслужб. Є люди, які бачили, що у літак їх садили вже в наручниках. А у Ташкенті їх зустріли працівники міліції і направили до ташкентського міського слідчого ізолятора. І зараз 10 людей знаходяться у ташкентському СІЗО” . Рішення України про депортацію узбецьких біженців засудила Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch.


Про це кореспонденту радіо “Свобода” повідомив заступник керівника громади узбецьких політичних біженців в Україні Хаттам Хаджматов:

“Десятьох людей відправили з Сімферопольського аеропорту звичайним рейсом у супроводі представників узбецьких спецслужб. Є люди, які бачили, що у літак їх садили вже в наручниках. А у Ташкенті їх зустріли працівники міліції і направили до ташкентського міського слідчого ізолятора. І зараз 10 людей знаходяться у ташкентському СІЗО” – каже Хатта Хаджматов.

Рішення України про депортацію узбецьких біженців засудила Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch.

Раніше це зробило Управління верховного комісара ООН у справах біженців.

Натомість Служба безпеки України всі звинувачення відкидає, переконуючи, що депортували узбеків згідно чинного законодавства.
XS
SM
MD
LG